Ook vanmorgen waren we zonder wekker om 6 uur wakker. Het is gewoon ons ritme en dat vinden we helemaal niet erg. Voor het ontbijt hadden we al het één en ander ingepakt en na het ontbijt hebben we de rest van de spullen gepakt.

Om even voor half 9 zaten we in de auto. De voorspelling voor vandaag was niet best en na ongeveer een kwartier begon het inderdaad te regenen. Ondanks dat de omgeving erg mooi is, kun je toch minder zien met de regen. Gelukkig misten we het bord van Vermont niet, maar verder veranderde het beeld niet.

Vermont

Bergen en rotsen in combinatie met regen. Bij een Walmart (wat in een mall bleek te zitten hebben we brood gehaald en natuurlijk hebben we een rondje door deze mall gelopen. Hierna werd het tijd om op bezoek te gaan bij onze vrienden Ben en Jerry.

Ben en Jerry

Ben en Jerry zijn Amerikaanse jeugdvrienden, zij ontmoetten elkaar op High School tijdens de gymles. Ze deelden een liefde voor lekker eten. Na High School gingen ze ieder een eigen weg. In 1978 ontmoetten ze elkaar weer en besloten om samen een ijsbedrijf te beginnen. Met een simpele cursus ijsbereiding als basis begonnen ze met een startkapitaal van $ 12.000 (waarvan $ 4000 geleend) hun eigen ijswinkel in een gerenoveerd benzinestation in Vermont. Toen de vraag naar hun ijs groter werd besloten de oprichters aandelen van hun bedrijf via de beurs te verhandelen. Sinds 1996 is Ben & Jerry’s ook in Nederland verkrijgbaar. In augustus 2000 werd het bedrijf verkocht aan de Nederlandse multinational Unilever en Ben & Jerry's wordt inmiddels ook in Nederland geproduceerd. Bij Ben en Jerry hebben we een tour door de fabriek gekregen. Aan het eind van de tour kregen we een sample.

collage ben en jerry 2

Het was leuk om onze vrienden even te zien. Na een afscheid zijn we verder gereden naar ons verblijf in Vermont. Een wandeling door een statepark zat er door de regen niet in. In het hotel werden we wel heel erg welkom geheten en nadat we onze koffers op de kamer hadden gezet, besloten we om het slechte weer voor lief te nemen en hebben onze was weggewerkt.

Ontvangst hotel

Gelukkig zijn de vooruitzichten voor morgen beter. Morgen gaan we Vermont al weer verlaten en zetten we koers richting Connecticut.