Vanmorgen waren we redelijk op tijd wakker en dat was precies wat we wilden. Na het ontbijt hebben we Ruthie gedag gezegd en zijn om kwart over 9 op pad gegaan. We passeerden het staatsbord van New Hampshire en dat betekende dus dat we Maine achter ons gelaten hebben.

Het was lekker rustig onderweg en op een gegeven moment zie ik aan de overkant in de verte iets zwarts. Ik zeg tegen Sjon “volgens mij zag ik een beer”, waarop Sjon meteen stopt, keert en het kleine stukje (100 meter) terugrijdt en naar de plek rijdt waar ik de beer dacht te zien. En ja hoor daar liep hij een zwarte beer.

Beer

Omdat ze van de week in het welcome center gezegd hadden dat het zien van beren hier zelden voorkomt, had ik dus niet de juiste lens op mijn camera. Maar gelukkig was de foto scherp genoeg en kon ik deze een beetje croppen. Toen de beer ons zag schrok hij en vluchtte het bos in.

Maar yay we hebben een beer gezien! Wat de dag verder ook zou brengen onze dag kon al niet meer stuk. We hadden als doel vandaag het Franconia Notch State Park om daar de Flume Gorge te bezichtigen. We hadden al diverse plaatjes op internet hiervan gezien en dachten dat het een wandeling er naar toe was en weer terug. Maar dit bleek niet het geval. Het was een wandeling van ruim 4 kilometer en tijdens deze rondwandeling kwam je niet alleen de flume gorge tegen, maar ook covered bridges, watervallen, geweldige natuur en een prachtig aangelegde route.

Covered bridge

Flume Gorge

 Flume Gorge2

 wij bij Flume Gorge

 Avalanche Falls Avalanche Falls2

Avalanche Falls3

Avalanche Falls4

We hebben ruim 3 uur daar gelopen en genoten van het moois daar. Helaas geven de foto’s niet weer hoe prachtig het daar is, maar ik heb mijn best gedaan. We hebben echt genoten van het park en waren blij dat we het vandaag gedaan hebben in plaats van zoals volgens planning morgen.

Covered bridge2

 Liberty Cascade

the pool

Want morgen hebben we een drukke dag en dan hadden we in dit park moeten haasten. Nu konden we tenminste rustig aan doen en genieten van alles.

 Bord met route

Nadat we het park hadden verlaten zijn we naar the Cog gereden. Dit is een (stoom)trein welke naar het hoogste punt van de White Mountains gaat, namelijk Mount Washington. Wij gaan morgen om 9 uur met de stoomtrein omhoog en moeten op tijd daar zijn, en dan is het altijd handig als je precies weet waar je heen moet. Daarna werd het tijd om ons verblijf voor komende 2 nachten op te zoeken. Nadat we ingecheckt hadden zijn we naar het dorp gereden en hebben daar een pizza gegeten. Zoals gezegd moeten we morgen al vroeg op pad om op tijd bij The Cog te zijn. En verder zien we morgen wel wat de dag ons brengt