Vanmorgen waren we weer lekker op tijd wakker en na het ontbijt zijn we weer richting het Acadia National Park gereden. Vandaag wilden we de oostkant gaan bekijken. Ik had op de kaart al vast wat interessante plekken uitgezocht en deze waren in ieder geval niet zwaar qua klimmen.

Omdat we erg vroeg waren, was de mist nog niet helemaal opgetrokken. Dit gaf een heel mooi mysterieus effect, we moesten hiervoor echt even stoppen.

Ochtendmist

Verder was het weer een stuk beter, het zonnetje scheen al lekker. Het beloofde een heerlijke dag te worden. Onze eerste stop zou zijn bij Otter Point. Hier wilden we een klein stukje wandelen. Uiteindelijk hebben we ruim 50 minuten hier rondgelopen en genoten van de rotsachtige kliffen en het water wat hier tegen aan klotst.

Rotsen langs Otter Cliff

Rotsen langs Otter Cliff2

Omdat we graag een rondje wilde lopen langs Jordan Pond werd het tijd om terug te gaan naar de auto en naar de volgende stop te rijden. Dit deel van Acadia is gelukkig niet bewoond, maar helaas kom je hier ook weinig wildlife tegen. Bij een Nationaal Park denk je toch wel aan wildlife. Bij Jordan Pond was het niet zo heel druk en de wandeling was er één met de classificatie “easy”. Het totale rondje zou 5,5 kilometer zijn en bij het begin gaven ze aan dat je er ongeveer 2,5 uur over zou doen. Dit vonden we apart, want thuis lopen we een uur over 5-6 kilometer. Het was inmiddels voldoende opgewarmd om de vesten in de auto achter te laten, dus rugzak met drinken en eventueel wat te eten mee en gaan. Het pad was goed begaanbaar en af en toe moest je over rotsen je weg vervolgen, maar na wat we gister en eergister al gedaan hadden mocht dit geen naam hebben.

wandelen langs Jordan Pond

Het voordeel van rond een meer lopen is dat je precies kan zien op welk punt je bent en na ongeveer 55 minuten hadden 3,1 kilometer afgelegd van de 5,5. Duidelijk loopt het pad toch niet helemaal recht en kost het klimmen over de rotsen wat meer tijd. Maar ach het is heerlijk vertoeven en bij het water heb je ook een heerlijk briesje. Bij het tweede deel werd het rotsachtige wat erger en dat koste iets meer tijd. Op een gegeven moment zagen we een heel klein slangetje en deze was zo bang dat het onder de rotsen wegkroop. Wel liet het nog even zijn kop zien, zodat we hem op de foto konden zetten. Het laatste stuk van de wandeling ging alleen maar over houten planken, welke als een soort boardwalk langs het meer waren gelegd. In begin denk je leuk, maar na een half uur over 2 planken lopen denk je, nu vind ik het wel genoeg. Want je moet omdat het smal is steeds kijken waar je loopt en kun je niet om je heen kijken naar al het moois.

collage jordan pond

De uiteindelijke wandeling was 6,33 kilometer en hier hebben we op 2 minuten na 2 uur over gelopen. Natuurlijk hebben we onderweg ook wat foto momenten gehad of moesten we op de boardwalk wachten op tegenliggers. Het was een heerlijke wandeling rondom een meer te midden van alle bergen om ons heen. Nu werd het tijd voor onze laatste stop van vandaag, namelijk het hoogste punt van Acadia National Park “Cadillac Mountain”. Je kan hier met de auto naar toe en dat was maar goed ook. Zowel Sjon als ik voelden de wandelingen van de afgelopen dagen goed en hadden een zware wandeling niet meer kunnen doen. Bovenop de black hills, zoals deze berg ook wel genoemd wordt hebben we eerst een broodje gegeten en wat zijn we toch bevoorrecht om dat te kunnen doen met zulke mooie uitzichten.

Uitzicht vanaf Mount Cadillac

Na de lunch hebben we natuurlijk wel een klein stukje over het hoogste punt gelopen.

Uitzicht vanaf Mount Cadillac2

Nadat we het allemaal gezien hadden zijn we teruggelopen naar de auto en hebben koers richting Bar Harbor gezet. Hier hebben we bij de supermarkt wederom sla met kipstukjes gehaald (smaakte erg lekker gister) en zijn toen teruggereden naar het hotel. Hier waren we even na 2 uur (voordeel als je vroeg op pad bent), en hebben de middag gebruikt om vast wat aan onze was te doen. Alles is weer schoon, dus we kunnen er weer tegen. Verder hebben we rustig aan gedaan en genoten van de rust hier in de omgeving. Morgen gaan we Acadia en omgeving verlaten en gaan landinwaarts richting het White Mountain National Forest. Onderweg hebben we nog geen plannen, dus we zien wel wat we onderweg tegen komen. Samenvattend is het Acadia National Park een mooi park. Qua oppervlakte is het vergelijkbaar met Nederland. Als je het doet zoals wij het gedaan hebben. 1 dag voor de westkant en 1 dag voor de oostkant kun je een aardig beeld krijgen van het park. De wandelroutes zijn goed en duidelijk aangegeven, maar ook mooi aangelegd. Hadden we vorig jaar bij de Great Smokey Mountains het gevoel dat we nog niet alles (of genoeg) gezien hadden, hier hebben we dat gevoel wel. Op dit moment hebben we niet iets van, we gaan zeker nog een keer terug.