Vanmorgen waren we ondanks dat we al vroeg in slaap gevallen waren niet al te vroeg wakker. Om kwart voor 9 zaten we in de auto richting het Arcadia National Park. Eerste stop is altijd het visitor center om daar wat informatie te halen.

Visitor Center

De park ranger David attendeerde ons op het feit dat de fire tower (een toren hoog op de berg, waar tussen 1961 en 1976 iemand de bergen en de bossen in de gaten hield op bosbranden) tussen 12 en 3 toegankelijk zou zijn en dat het een leuke wandeling daar naar toe zou zijn. We hadden namelijk aangegeven dat we vandaag geen zware wandelingen wilden doen. Het miezerde een beetje en we wilden vandaag alleen de westkant van het park doen. Misschien één lange en anders twee korte wandelingen. Zodat we vroeg weer terug konden naar het hotel en dan morgen als het weer droog is de oostkant van het park doen en dan wat langer blijven. Wat opvalt is dat het park erg bewoond is. Dit zijn wij niet gewend van Nationale Parken en persoonlijk vind ik het minder leuk. Het maakt het park niet minder mooi, maar je hebt minder het gevoel dat het een park is.

hertjes

Onze eerste stop was helemaal aan de onderkant van het park, namelijk bij Ship Harbor. Hier had ik op de wandelkaart een makkelijke trail gezien van 2,4 kilometer. Mooi om te doen en niet al te zwaar. We wisten niet precies wat we verwachten moesten, maar werden al snel aangenaam verrast. Ook deze wandeling ging door het bos en over rotsen, maar niet zo heftig als gister.

ship harbor collage

We hebben er een uur over gedaan en genoten ondanks het motregen van de omgeving en de natuur.

Ship Harbor

Ship Harbor2

Ship Harbor3

Hierna zijn we naar Bass Harbor gereden en hebben hier bij de vuurtoren een kijkje genomen. Deze vuurtoren was lang niet zo spectaculair als degene van de dag ervoor, maar deze stond tenminste niet in de steigers.

Bass Harbor Lighthouse

Inmiddels was het al na half 1 en werd het tijd om een plek te zoeken om ons brood te eten. Dit werd Pretty Marsh. Hier was verder niet veel te doen, maar konden we wel lekker aan een picknicktafel lunchen. Het was gelukkig inmiddels droog. Na de lunch zijn we naar Beech Mountain gereden om hier een tweede wandeling te doen. We kozen voor de Beech Cliff Loop. Deze loop was niet zo lang, maar zeker net zo indrukwekkend als de wandelingen hiervoor. Omdat we graag naar de Fire Tower wilden (deze zou tenslotte vandaag toegankelijk zijn) en we deze op het bord zagen staan bij een andere wandeling bij Beech Mountain zijn we deze ook gaan wandelen. Deze Beech Mountain Loop was niet alleen iets langer als de Cliff Loop trail, maar vergelijkbaar met de wandeling van gister (en dat terwijl we bij David hadden aangegeven geen zware wandelingen te willen). Zwaar over rotsen, alleen iets korter en minder hoog.

fire tower collage

 

Fire Tower

Fire Tower2

De Fire Tower was het absoluut waard en de ranger die ons daar informatie gaf over de Fire Tower was David van het visitorcenter.

panorama3

Het was leuk om wat achtergrond informatie te krijgen en zo hoorden we ook dat Arcadia voor het grootste deel door particulieren gedoneerd is aan de overheid. Zo is vorig jaar 1.000 hectare gedoneerd door Mr Rockefeller III (ja van het Rockefeller Center in New York). Deze meneer is vorig jaar 100 geworden en heeft ter ere daarvan een deel van zijn land geschonken.

Fire Tower3

Na ongeveer 20 minuten zijn we weer terug gelopen naar de auto. Nu vonden we het toch echt genoeg voor vandaag en zijn eerst naar de supermarkt gegaan in het dorp vlakbij ons hotel. Hier hebben we wat te eten gehaald voor de avond en zijn terug gegaan naar ons hotel. Hier heb ik eerst het verslag van gister geschreven.Terwijl we van onze salade met kipstukjes aan het genieten waren werden we gebeld. Helaas was het warme water in ons deel van het motel kapot en werd niet eerder dan de volgende morgen gerepareerd. Ze hadden al een andere kamer voor ons gereed en als we zover waren konden we wisselen. Na het eten hebben we onze spullen naar de andere kamer gebracht. De rest van de avond hebben we de Back tot he future trilogie gekeken. Morgen gaan we wederom naar Acadia National Park. We gaan in ieder geval naar het hoogste punt van het park, maar dit doen we met de auto. Verder weten we nog niet welke en wat voor wandelingen we gaan doen.