Vanmorgen waren we lekker vroeg op pad, we zaten om kwart voor 8 al in de auto. Het was wel een stuk kouder als de dag ervoor. Het verschil van bijna 23 graden kon je goed voelen.

Temperatuur 97 Temperatuur 56

Maar met een lange broek en vest kom je een heel eind. Als eerste zijn we naar de vuurtoren van Portland gereden en hier hebben we de Cliffwalk gelopen.

Cliffwalk Portlands Lighthouse

Cliffwalk Portlands Lighthouse2

Cliffwalk Portlands Lighthouse3

Helaas stond de vuurtoren in de steigers voor onderhoud. Over de klif lopen met steeds een ander uitzicht op de vuurtoren, maar ook over het rotsachtige strand op deze vroege ochtend was een super start van de dag.

Portland Head Light in Cape Elizabeth, Maine

vuurtoren

Goddard Mansion

oude vuurtoren

Heen en terug was ongeveer 2,9 kilometer.

bij de vuurtorern

Terug bij de auto zijn we naar een Walmart gereden voor een brood voor de lunch. Onze volgende stop werd Camden om hier naar het Camden Hills State Park te gaan.

Havenstad Camden

Bij de ingang werd ons een trail aangeraden en dit was de Ocean Lookout. Dit was een loop en bracht je naar een uitkijk over de oceaan. Voordat we deze loop gingen wandelen hebben we onze lunch genuttigd, want het was inmiddels lunchtijd. De weg er naar toe ging door het bos en over rotsen.

collage

Het was een zware hike (wandeling), maar de beloning was het allemaal waard.

Panorama

bij Ocean lookout

bij Ocean lookout2

We hebben bovenop de rotsen even van het uitzicht genoten en zijn toen via de andere kant weer terug gelopen naar de auto. De totale wandeling heen en terug was ruim 5 kilometer en de totale stijging was 489 meter.

Camden Hills State Park

Om kwart voor 4 waren we weer bij de auto en hebben we de Tom opdracht gegeven om richting ons hotel in Bar Harbor te rijden. De route hier naar toe was mooi en relaxed rijden. Vlak voor ons hotel zat nog een Walmart en daar hebben we eerst onze voorraden aangevuld. Het hotel was nu nog een klein half uurtje rijden en hadden we zo gevonden. We konden nog net ons eten naar binnen werken, maar toen ging toch echt bij ons allebei het kaarsje uit. Morgen gaan we het Acadia National Park in en willen we ook 1 of 2 wandelingen doen, afhankelijk hoe we ons voelen.