Vanmorgen heb ik eerst het verslag van de dag ervoor geschreven zodat we weer helemaal bij zijn met ons reisverslag. Daarna zijn we gaan ontbijten en hebben de koffers ingeladen in de auto. Het uitchecken was zo geregeld en om half 9 zaten we in de auto onderweg naar onze eerste stop van vandaag.

New Hampshire

Dit werd een Walmart in New Hampshire. Waarom New Hampshire? New Hampshire is een taxfree staat en daar kun je dus goedkoper je boodschappen doen dan bij de Walmart in Massachusetts. Omdat we nu met het rondreizen gaan beginnen hadden we veel boodschappen nodig. We hadden ons boodschaplijstje al klaar en binnen een half uur stonden we met onze boodschappen weer buiten. De volgende stop was Merrimack Premium Outlets.

Merrimack Outlet Mall

Merrimack Outlet Mall2

Merrimack Outlet Mall3

Ook hier hadden we een aantal winkels te bezoeken. We dachten daar ongeveer 2 uur voor nodig te hebben, maar omdat we zo goed slaagden overal (erg leuk die Memorial Day kortingen overal) en door een storing bij de Levis store, zijn we uiteindelijk 4 uur bij de Outlets geweest. Daarna hadden we nog een mall op het programma staan, namelijk the Mall of New Hampshire. Hier waren we zo klaar, want we hadden een snel rondje gelopen door deze mall.

The Mall of New Hampshire

The Mall of New Hampshire2

De mall zelf viel een beetje tegen.Omdat we naar ons hotel best nog een eindje moesten rijden hebben we wel de toeristische route langs Kennebunkport en Cape Porpoise gereden, maar de vuurtoren van Portland hebben we gelaten voor wat het was.

Onderweg

Kennebunkport2

Kennebunkport

De rit naar ons hotel was leuk en gaf een goed beeld van New England. Helaas hadden we geen tijd meer om te stoppen en wat rond te lopen (maar zo hebben we een goed excuus om nog een keer terug te gaan). Om 7 uur waren we in ons hotel en hebben we op de kamer een broodje gegeten. We hadden namelijk in de foodcourt van de Outlets al een warme hap gehad. In plaats van een sightseeing rit is het een shoppingtrip geworden. We hebben vandaag wel 2 nieuwe staten bezocht, namelijk New Hampshire en Maine (waar we vannacht slapen).

Maine

In New Hampshire komen we later deze reis nog terug en blijven dan ook in deze staat overnachten. Morgen willen toch nog naar de vuurtoren van Portland en daarna onze rit vervolgen via de toeristische route naar Bar Harbor. Dit ligt aan de rand van het Acadia National Park, Amerika’s 2e Nationale Park. Hier zullen we 3 nachten verblijven, zodat we het park goed kunnen verkennen.