10 voor 2 werd ik wakker. Veel te vroeg natuurlijk! Daarom heb ik me nog maar een keer omgedraaid en werd ik opnieuw wakker rond half 5. Nog steeds erg vroeg, maar verder slapen zat er echt niet meer in. We hebben eerst even onze mail gekeken, facebook gecheckt en rond kwart voor 5 zijn we eruit gegaan.

Eerst de koffers herindelen en spullen klaar gelegd om aan te doen. Even na 6 uur liepen we naar de ontbijt ruimte en hebben we een ontbijt bij elkaar gezocht uit de enorme keuze die ze hier hadden. Na het ontbijt heb ik het verslag geschreven en de spullen (routebeschrijvingen en tickets Red Sox) bij elkaar gezocht en zijn we naar het Metrostation Alewife gereden.

Metrostation

Hier kan je voor $ 7 de hele dag parkeren en ben je met de rode lijn zo in het centrum van Boston.

downtown Boston

Bij halte Downtown Crossing zijn we uitgestapt en hebben we een toeristische route langs diverse bezienswaardigheden naar de fietsverhuur gelopen. De eerste indruk van Boston is dat het een mooie stad is, wat veel historie bezit. Onze eerste stop was the Old Statehouse.

the old statehouse voorkant the old statehouse

Daarna zijn we via Faneuil Hall naar Quincy Market gelopen.

Faneuil Hall

Dit is een overdekt gezellige markt met allemaal eettentjes. Het rook er super lekker, maar het was echt nog te vroeg voor een lunch. Het was even na 10 uur.

Quincy Market Quincy Market binnen

Daarna zijn we doorgelopen naar Urban Adventures, waar wij onze fietsen konden halen. Om 11:00 hadden we beiden een fiets en konden we op weg. Als eerst zijn we richting de Granary Burying Ground gefietst. Dit is een begraafplaats midden tussen de hoogbouw van downtown Boston. Erg bijzonder om te zien.

Granary Burying Ground 

Op deze begraafplaats liggen een aantal belangrijke personen uit de geschiedenis van Boston begraven, zoals bijvoorbeeld John Phillips (1770–1823), de eerste burgemeester van Boston, Samuel Adams (1722–1803), medeondertekenaar van the Declaration of Independence, Peter Faneuil (1700–1743), weldoener van Faneuil Hall en Paul Revere (1735–1818), zilversmid en revolutionaire oorlog strijder.

Graf Sam Adams 

De Boston Commons liggen hier vlakbij en dat was onze volgende stop. Dit park is super mooi en tijdens lunchtijd erg druk. Wij hebben hier op het terras een salade met pita gegeten. Dit smaakte meer dan prima!

Boston Commons

Na de lunch zijn we richting Beacon Hill gefietst. Had ik al gezegd dat Boston absoluut niet plat is? Beacon Hill ligt zoals de naam al aangeeft tegen een behoorlijke heuvel gebouwd. Het was een pittige klim, maar naar beneden is de beloning voor de geleverde inspanning. Onze volgende stop was het café waar de tv serie Cheers is opgenomen.

Cheers Ingang Cheers

Omdat we nog aardig wat willen zien, zijn we niet naar binnen gegaan, maar door gefietst naar de Prudential Tower, waar we vanaf de 50e verdieping een geweldige view hadden over de stad Boston.

Prudential Tower

We herkenden al heel veel bezienswaardigheden, wat best knap is, als je nog niet eerder in de stad geweest bent.

view Boston

vanuit Prudential Tower

Fenway Park van bovenaf

Na de Skywalk, zijn we langs het water, door een park en uiteindelijk een brug over naar de haven gereden waar de USS Constitution ligt.

fietsen door park Sjon op de fiets

Boston Skyline

Helaas waren ze deze driemaster aan het restaureren, waardoor wij besloten om niet op het schip te gaan. Dit was wel mogelijk, maar de masten waren er af gehaald en overal zag je afzettingen waar gewerkt werd.

USS Constitution

Hierna zijn we naar Bunker Hill Monument gefietst. En ook hier moesten we pittig omhoog met de fiets. Dachten we dat we het daarna gehad hadden al inspanning. Niets bleek minder waar. We konden gratis in het monument naar boven, maar dan moesten we wel 249 treden omhoog lopen.

Waarschuwingsbord

Ach ja laten we het doen.

Trede 294

Het kost wat moeite en onderweg heb ik een paar keer even moeten stoppen (ook om tegenliggers er langs te laten), maar we hebben het gehaald. Naar beneden lopen gaat altijd makkelijker, maar toch voelde je dat op het eind ook wel aan je knieën. Het voelt goed dat we het gedaan hebben, die bijna 23 verdiepingen naar boven lopen.

Bunker Hill Monument

Terug bij de fietsen werd het tijd om deze weer terug te brengen naar de verhuurder. Dit was gelukkig niet ver meer en we hoefden ook geen zware klimmen meer te doen. Nadat we alles hadden afgegeven (we hebben in totaal ruim 13 kilometer door Boston gefietst) zijn we richting de metro met de groene lijn gelopen omdat deze dichtbij Fenway Park komt. Boston is een prima stad om door heen te fietsen, alleen is het veel éénrichtingsverkeer en hebben we hierdoor regelmatig over de stoep gefietst. Ook het metrosysteem van Boston is erg duidelijk, maar enorm verouderd. Na Washington, New York, Seattle en zelfs Barcelona is dit echt een stuk minder. Het stadion Fenway Park hadden we zo gevonden. We hoefden alleen maar achter de meute aan te lopen! In het stadion hebben we eerst wat gegeten (jammer dat het zo belachelijk duur is) en zijn daarna naar onze plaatsen gelopen.

In het stadion

Ook het stadion is erg verouderd en de stoelen zaten zeg maar K**. Sjon kon niet eens zijn benen fatsoenlijk kwijt.

Xander Bogaerts Xander Bogaerts2

Nummer 2 is Xander Bogaerts, een Nederlander spelend voor de Boston Red Sox.

homerun halverwege de wedstrijd

De Colorado Rockies wonnen met 8-2, en de wedstrijd was prima om te zien. Bij de laatste slagen stonden wij al in poleposition om richting de metro te lopen. Hier was het natuurlijk een drukte van heb me jou daar, maar gelukkig konden we redelijk snel in de metro stappen.

Drukte voor de metro

Ook de overstap naar de volgende metro verliep zonder problemen. Rond 11 uur waren we weer bij de auto. En om half 12 waren we weer in ons hotel aangekomen. Morgen gaan we wederom naar Downtown Boston. Hier gaan we eerst om half 11 een wandeltour doen en om 2 uur gaan we thee maken.