Onze laatste volle dag en deze wilde ik graag in Seaworld doorbrengen en dat gaan we dan ook gewoon doen. Rond half 12 reden we het terrein op van Seaworld en zijn direct doorgelopen naar het stadion van de orka’s.

Hier zaten Heleen, Kim en Cathy al en nadat we iedereen gedag gezegd hadden zijn we erbij gaan zitten en camera’s gereed want de show begint. Volgens mij als je ons zit zetten met de camera, denk je dat we paparazzi zijn, zo volgen we op de voet de kunsten van de orka’s, maar nee, we vinden het gewoon machtig mooie dieren waar ik in ieder geval geen genoeg van kan krijgen. Gelukkig ben ik hierin niet alleen en vind ik het erg gezellig om samen met Kim, Heleen en Cathy te genieten van de shows.

Show 1:

Show 1

Show 1 2

Show 1 3

Show 1 4

Show 1 5

Show 1 6

Omdat je tussen show 1 en show 2 het stadion moet verlaten zijn we de halloweenstandjes langs gelopen voor trick or treat. Wij wilden eigenlijk vandaag geen snoep halen, maar uiteindelijk hebben we dit wel gedaan om aan het eind van de dag aan Cathy mee te geven voor de kinderen op school (dacht ik begrepen te hebben). Vorige week hadden ze al een aantal vogels staan en ook vandaag was dit weer het geval. Alleen nu stond er ook een Bald Eagle, Maddie genaamd.

Maddie

Maddie is gevonden in Noord Orlando toen ze een week of 5 oud was. Zij had haar linkervleugel op 2 plaatsen gebroken en tegen de tijd dat ze uit gerevalideerd was kon zij niet meer uitgezet worden. Ze had nooit leren vliegen, maar ook niet leren jagen. Vandaar dat zij een ambassadeur is bij Seaworld. Ik heb natuurlijk even staan praten en hoorde hier ook dat Florida de 3e grote populatie van Bald Eagles heeft. Dat vond ik wel heel erg interessant om te horen. De anderen waren inmiddels doorgelopen en ondanks dat ik er nog wel een hele tijd naar kon kijken en vragen kon stellen (want naast orka’s vind ik Bald Eagles ook machtig mooi en super interessant), ben ik toch maar snel de anderen gaan volgen. Ook show 2 was weer fantastisch.

Show 2:

Show 2

Show 2 2

Show 2 3

Show 2 4

Show 2 5

Show 2 6

Show 2 7

Show 2 8

Waar ik mij alleen iedere show weer over verbaas is dat mensen met de kleinste baby’s op bijna de voorste rij van de soakzone gaan zitten en dan hun kind de volle laag over zich heen laten krijgen. Of misschien worden de kinderen op deze wijze wel gedoopt. Ik vind het in ieder geval heel bijzonder en zelfs bijzonder vervelend als ze vervolgens snel weg lopen en jouw foto moment verstoren. Tussen show 2 en show 3 mag je blijven zitten en dat hebben we ook gedaan. Lekker kletsen over van alles en nog wat, maar met name over orka’s en Seaworld in zijn geheel.

 

Show3:

Show 3

Show 3 2

Show 3 3

Ook na show 3 mag je blijven zitten en omdat je gratis WiFi hebt, kun je lekker internetten, kletsen en naar de orka’s kijken die ook in het grote bassin rondzwemmen. In de 4e show kregen we een kleine traktatie, want ineens kwam Trua het bassin in. Helaas zonder Tilikum, maar Trua alleen is ook al geweldig.

Show 4:

Show 4

Show 4 2

Show 4 3

 

Show 4 4

Trua:

Trua 

 Trua2

Trua is in vergelijking met 2013 ontzettend gegroeid. Omdat de laatste keren dat wij hem zagen hij samen met Tilikum was, viel het niet op hoe gegroeid hij was, maar nu we hem alleen zagen was dat wel duidelijk te zien. Na de show werden we toch wel dringend verzocht het stadion te verlaten en zijn we wederom via de Halloweenstandjes naar de uitgang gelopen. Maddie stond er helaas niet meer, anders had ik wederom blijven hangen. Omdat we met elkaar wat zouden eten zijn we direct naar de uitgang gelopen en troffen we elkaar weer bij Flippers (hoe toepasselijk) Pizzeria. Hier hebben we heerlijke pizza’s gegeten en bij het naast gelegen ijswinkeltje een sundae ijsje gehaald. Ook hier hebben we nog even gezellig zitten kletsen. Maar omdat we nog moesten inchecken en verder inpakken zijn we rond half 9 richting huis gereden. Thuis hebben we direct het inchecken geregeld en daarna begonnen met het daadwerkelijk in de koffers stoppen van de spullen. Hiervoor hadden we alles wel klaargelegd en bij elkaar gezocht. Morgen vliegen we pas om 5 over 8 ’s avonds en omdat we wel op tijd onze condo moeten verlaten en we niet de hele dag op McCoy (het vliegveld) willen hangen, gaan we morgen wederom de dag doorbrengen in Seaworld. Dit ligt op de route naar het vliegveld en omdat we toch een jaarkaart hebben is de toegang voor ons gratis. Nu maar hopen dat we deze vakantie afsluiten met een spetterende show van Tilikum.

6 reacties

  • We moeten ons gebedje doen en hopen op Tili. Maar het was een superdag vandaag met heel veel prachtige mooie whales.
    En ook nog gezellig.

    Morgen nog een keer?

    Gewijzigd op maandag, 12 oktober 2015 05:27 door Heleen.
  • hahahaha volgende keer moeten we toch andere plekken hebben allemaal... nu hebben we wel dezelfde mooie foto's hihi

    Gewijzigd op maandag, 12 oktober 2015 05:34 door kim.
  • Nou dat was weer een mooie laatste volle dag! Lekker genieten met elkaar nog gezellig ook!
    Bijna weer voorbij geniet nog even!

    Gewijzigd op maandag, 12 oktober 2015 08:04 door Renee.
  • Haha op jullie blog ook al zwart wit zelfs de vogels doen mee :lol:
    Grappig dat jij nu de namen ook al weet Bianca. Gezellig zo met z'n allen. Nog een leuke laatste dag en alvast een goede reis.

    Gewijzigd op maandag, 12 oktober 2015 09:53 door Anita.
  • Hoe houden jullie al die Trula's ( :lol: :lol: ) toch uit elkaar ?
    Heel veel plezier morgen en maak er nog wat moois van.

    Gr. Ronald

    Gewijzigd op maandag, 12 oktober 2015 10:01 door Ronald.
  • Jullie kunnen ook al die namen jemig knap hoor !!
    Heel veel zwart wit jullie genieten ervan TOPPIE
    Haal nog alles uit deze dag groetjes uit A'dam!!

    Gewijzigd op maandag, 12 oktober 2015 17:35 door Rick.

Reageren is niet mogelijk

Reageren op deze inhoud is niet mogelijk.