Vanmorgen zijn we na het ontbijt richting Lakeland gereden. Hier ligt het Circle B Bar Reserve. We hadden in de verslagen van Rick & Mandy en Pieter & Petra (mede Floridagangers) hierover gelezen en dit leek ons wel een goede bestemming voor vandaag.

We wilden niet over de I4, maar via de 27 en Haines City om te zien of het daar nog veel veranderd is sinds 1998, de eerste keer dat we in Amerika verbleven. In 1998 was het een lange weg met alleen maar sinaasappelbomen en af een toe een autodealer of het ziekenhuis. Nu zitten er bijna van begin tot de community waar we destijds zaten alleen maar winkels of eetgelegenheden. Ook is het aantal stoplichten vervijfvoudigd. Wel leuk om weer een keer langs te rijden. De rest is allemaal binnendoor en hier zie je dan ook het minder toeristische deel van Florida en zelfs een heel armoedig deel, vooral rondom Auburndale. Maar ja, ook dat is Florida.

toegangsbord

park

In het park hebben we eerst wat gegeten en nadat we ons ingespoten hadden met deet zijn we gaan lopen.

lunchen

We zijn begonnen met de Shady Oak Trail, gevolgd door Alligator Alley, vervolgens Eagle Roost, hierna de Wading Bird Way, de Marsh Rabbit Run en als laatste de Heron Hideouttrail. In totaal een stuk van ruim 8 kilometer. We liepen nog maar net op de Shady Oak Trail of ik hoorde en zag al een Bald Eagle. Helaas dook hij aan de verkeerde kant van de boom op een tak, waardoor we alleen van het geluid konden genieten. Even iets verderop bij Alligator Alley (deed zijn naam echt eer aan) kwamen we de ene na de andere alligator tegen.

gator1

gator2

gator3

Weliswaar allemaal in het water, maar dat werd later in het nature center verklaard.

park2

Ook zagen we hier Blue Herons, een Great Egret, Anhinga’s, White Ibissen, Turkey Vultures, meerdere Ospreys en ik zag zelfs een Red Cardinal.

cardinal

White heron

De Eagle Roost trail deed ook zijn naam eer aan, want na een stukje op deze trail te hebben gelopen zag ik een Eagles nest in de boom. Ik zei tegen Sjon dat als we mazzel hebben er Bald Eagles bij komen te zitten, want het broedseizoen gaat beginnen. En inderdaad niet veel later zat er een Bald Eagle bij.

bald eagle en nest

Op het moment dat we het nest vanaf een ander punt konden bekijken zaten er zelfs 2 Bald Eagles bij.

bald eagle en nest2

park3

Dit blijft zo ontzettend gaaf en hier kan ik zo ontzettend van genieten, helemaal als ze elkaar roepen.

gator4

gator5

Terwijl we verder liepen zagen we nog meer van de eerder genoemde vogels, maar ook een zagen we een limpkin. Deze vogel viel door zijn schutkleuren bijna niet op.

limpkin

Ook vlogen er veel libellen en vlinders om ons heen.

vlinder

vlinder2

We waren er al snel over uit, dat we dit park zelf mooier vinden dan Kelly Park en die vonden we al zo mooi. Dit park blijft bij ons op het to do lijstje staan de volgende keer dat we weer in Florida zijn. Bij de auto aangekomen hebben we eerst koud drinken uit de koeler gepakt (ons water was tijdens de wandeling helemaal opgegaan). Vervolgens hebben we een bezoek gebracht aan het Nature Center. Hier hebben we even met de dames achter de balie staan praten. Zij vertelden ons dat op het moment dat het heel erg warm is er minder alligators op het land zijn. Het water is dan namelijk warm genoeg voor deze koudbloedige dieren. Ze hebben dan de zonnewarmte niet nodig om zich op temperatuur te houden. Dus schijnbaar is het erg warm geweest de afgelopen periode, want de alligators die we gezien hebben lagen in het water. Na een bliksembezoek aan de restroom zijn we weer teruggelopen naar de auto en zijn we via dezelfde route als dat we heen gereden zijn terug gereden. Onderweg hebben we een stop gemaakt in Haines City bij de Walmart en bij de Publix in Celebration. Hier hebben we bij de versafdeling noodles met groenten, bourbon chicken, sweet en sour tofu en gehaktballetjes gehaald voor in onze condo. De rest van de avond zijn we verder gegaan met de voorbereidingen van het inpakken. Morgen en overmorgen hebben we daar wat minder tijd voor. Morgen gaan we eerst richting Merritt Island om daar onze laatste wandeling van deze vakantie te maken en ’s middags hebben we afgesproken met Dave en Sherri om bij hun op bezoek te gaan (lees strand). We weten op dit moment nog niet hoe laat dit gaat worden.

Onderstaand 2 keer een trailmap van het park. De eerste met de namen van de trails, bij de tweede hebben we geel gemaakt wat we hebben gelopen.

Circle B Bar Reserve map

 

gelopen route

6 reacties

  • Oh jongens wat een prachtige dag hebben jullie gehad zeg. Wow dit park moeten wij ook eens gaan doen. Het was wel een warme dag vandaag maar wat mooi. Die Baldies wauw wat mot dat een mooi gevoel zijn geweest. Topdag

    Gewijzigd op zaterdag, 10 oktober 2015 05:29 door Heleen.
  • Super mooie dag en een aardig stuk gelopen! Wat een dieren ik had hem ook al genoteerd voor een andere keer! Prachtig hoor! Veelplezier morgen!

    Gewijzigd op zaterdag, 10 oktober 2015 08:02 door Renee.
  • Het is zeker een mooi park met al die wilde dieren vogels heel mooi hoor stukje natuur . En gezellig met Dave en Sherri geniet er van .groetjes Papa & Mama

    Gewijzigd op zaterdag, 10 oktober 2015 10:15 door Mama.
  • Ja wij vinden deze wandeling ook erg fraai!!
    Veel gezien ik zeg een topdag !!

    Gewijzigd op zaterdag, 10 oktober 2015 13:34 door Rick.
  • Ook jullie hebben een hele mooie dag gehad in het Circle B Bar Reserve met heel veel wildlife. Who´s next ?

    Gr. Ronald

    Gewijzigd op zaterdag, 10 oktober 2015 15:14 door Ronald.

Reageren is niet mogelijk

Reageren op deze inhoud is niet mogelijk.