We hadden gisteren te horen gekregen dat we heel vroeg over de 140 Yosemite in moesten omdat ze overdag rotsblokken op gingen blazen. Dit doen ze preventief om te voorkomen dat de rotsblokken spontaan neer storten op de 140 of nog erger een auto die daar toevallig rijdt. Onderweg naar het visitorcenter zijn we gestopt bij een brug over de Merced. Vanwege het hele vroege tijdstip lag er nog rijp op de brug waar we over heen liepen. 

 

In het visitorcenter hebben we eerst een kop koffie genomen en zijn hierna naar Mariposa Grove gereden.

In Mariposa Grove staan de reuzenbomen en die wilden we graag zien. In Mariposa Grove kun je een tour doen waarin je een heleboel achtergrond informatie hoort over onder andere de bomen die daar staan.

Wij besloten mee te doen aan de tour en zijn uitgestapt bij een museum. Deze museum was het huis van Galen Clark. Deze man is in 1853 naar Yosemite gegaan omdat hij nog maar 6 maanden te leven had vanwege een ernstige longinfectie. Uiteindelijk is hij in 1910 overleden op 96-jarige leeftijd. Het leven in Yosemite met al zijn schoonheid en zuivere lucht was dus goed voor zijn longen. Galen Clark heeft er voor gezorgd dat Abraham Lincoln (toenmalige president van Amerika) in 1865 Yosemite heeft uitgeroepen tot nationaal park. Vanaf het museum zijn we naar beneden (het huis van Clark stond boven aan een berg) gelopen. Onderweg kom je dan langs een heleboel bijzondere reuzenbomen zoals "the Grizzly Giant", "the Bachelor and the three Graces", "the clothespin three" en "the California tunnelthree".

The Grizzly Giant:
Deze boom is 2700 jaar oud en is waarschijnlijk de oudste levende sequoia ter wereld. De boom is 63,8 meter hoog. Grizzly Giant heeft aan de voet een doorsnede van 9,2 meter, op 38 meter hoogte is de doorsnede nog 4 meter.

California Tunnel Tree:
Dit is een boom waar een tunnel doorheen is gehakt, en waar paard-met-wagen gebruik van maakten. Deze boom is wel blijven staan, je kan er nu doorheen wandelen. De California Tunnel Tree staat in de buurt van Grizzly Giant.

Nadat we weer bij de auto waren en we nog wat tijd overhadden, want we mochten ook niet voor een bepaalde tijd terug, besloten we om nog naar Glacier Point te gaan. Vanaf Glacier Point heb je een schitterend uitzicht over de rotsen van Yosemite. EĆ©n van deze mooie rotsen is Half Dome.

Half Dome (2693 meter):
Deze gladde halve koepel is het meest markante herkenningspunt van Yosemite Valley. De rots torent 1200 meter boven de bodem van de vallei uit, en kan worden gezien vanuit het oostelijke deel van de vallei, en vanaf Glacier Point.

Na al dit moois zijn we weer teruggereden naar El Portal waar we in het restaurant hebben gegeten. We zijn die avond op tijd naar bed gegaan. Morgen gaan we van El Portal weer terug naar de kust van Californiƫ, namelijk naar Monterey.