Vanmorgen hadden we om 9 uur bij Kim en Heleen afgesproken om samen met één auto naar Busch Gardens te gaan. We reden eerst de verkeerde straat in en achteraf maar goed ook, want hier stond wel een heel leuk aangekleed huis in Halloweenstijl.

Halloweenhuis

Zo leuk dat we er met Kim en Heleen ook nog een keer langs gereden zijn. Onderweg zagen we langs de I4 een Bald Eagle in een boomtop zitten, zo gaaf! Om half 11 parkeerden we de auto en konden naar binnen. Als eerste hebben we een lekker koffie bij Starbucks gehaald en hierna zijn we via de alligators naar de cheetah’s gelopen.

Gator

Dit keer hadden we geluk en maakten we eindelijk een cheetah run mee.

Cheetah run

Cheetah run2

Cheetah

Na de cheetah’s hebben we eerste de bijbehorende coaster Cheetah Hunt gedaan en hierna zijn we via de Edge of Africa waar onder andere de stokstaartjes, de giraffen en de leeuwen verblijven naar de Curiosity Caverns gelopen.

Stokstaartjes

Giraffe

Hier vind je onder andere de flamingo’s, hier was er één die totaal niet bang was voor mensen en zelfs bij ons kwam kroelen.

Flamingo

Het was duidelijk een mannetje want van Sjon wilde hij niets weten. Maar ook was er een cerval, kikkers in verschillende kleuren en maten, luiaards, stinkdieren, spinnen, slangen en nog veel meer kleine diersoorten.

Cerval

Als je hier doorloopt kom je bij de gorilla’s uit en toevallig zat de kleine babygorilla lekker dichtbij zodat we hier heerlijk van konden genieten.

gorilla

gorilla2

Na de gorilla’s volgden direct de chimpansees en kwamen we weer bij de alligators uit. Daar zagen we toevallig een alligator die gebruikt werd als schipper en de schildpad op zijn rug zong “schipper mag ik over varen ja of nee”.

Gator2

Inmiddels was het half 2 en tijd voor de lunch. Omdat het erg warm was hebben we daar nog een tijdje zitten kletsen en onderwijl natuurlijk wat afkoelen. En ook kon dan het eten iets zakken want na de lunch was Sheikra aan de beurt. Deze coaster heeft ons al vanaf 2008 angst aangejaagd en dit moest nu overwonnen worden. Terwijl ik vast zat in mijn stoel dacht ik nog waar ben ik aan begonnen, maar achteraf viel het allemaal wel mee. Wellicht dat ik hem één van de volgende keren wel nog een keer doe. Nu werd het eindelijk tijd voor de tijgers. Helaas hadden deze veel last van de warmte en lagen ze alle 4 op apegapen. Je kon echt merken dat ze last hadden van de warmte, want hun ademhaling ging heel snel en dat terwijl ze lagen te slapen.

tijgers

tijger

Van hieruit zijn we naar Congo gelopen om daar de laatste coaster van die dag te doen, Kumba genaamd. Deze coaster is (Cheetah Hunt trouwens ook) erg lang, met veel twisters en loopings. Via Pantopia en de olifanten zijn we naar het Animal Care Center gelopen. Hier lag een Redtail Boa die we konden aaien. Nu ben ik niet zo van de slangen, maar ach als ik Sheikra aankan, lukt dit me ook zeker wel. En eigenlijk viel dit me ook mee. Boris (de naam van de slang) lag rustig en Trevor degene die alle vragen beantwoordde hield hem goed vast.

slang

Boris

We hebben hier een hele tijd staan kletsen en zijn echt heel veel wijzer geworden en niet alleen over slangen. We gingen als laatste weg en dat was omdat het tijd werd voor Boris om terug te gaan naar zijn verblijf. Omdat alle attracties al gesloten waren zijn we op ons gemak terug gelopen naar de uitgang. We hadden al besloten om bij Logan’s te gaan eten, dus op zoek naar de dichtstbijzijnde en op de route. Dit werd uiteindelijk Kissimmee en hier hebben we heerlijk gegeten. We hadden alle 4 hetzelfde gerecht en het smaakte heerlijk.

Logan's

Na het eten hebben we Kim en Heleen weer bij hun villa afgezet en zijn hierna doorgereden naar onze eigen condo. Het was een heerlijke gezellige dag en we hebben Busch Gardens op een andere manier beleefd, waardoor het park vanaf nu zeker vaker door ons bezocht zal gaan worden. Morgen wilden we eerst wederom richting de Golf van Mexico, maar deze plannen hebben we aangepast. We gaan in plaats hiervan morgen een paar uur naar Aquatica, even lekker ontspannen.

6 reacties

  • Topfoto's hoor van de mooie dag. En lekker relaxen in een waterpark is ook geen slecht idee. Geniet ervan.

    Gewijzigd op donderdag, 08 oktober 2015 05:19 door Heleen.
  • Wat een mooi park he zo veelzijdig en vol afwisseling! Vind het superstoer hoor van jullie in die achtbanen ik doe het jullie niet na! Weer een prachtige Floridadag voorbij met een smaakvolle afsluiter en gezellig gezelschap!

    Gewijzigd op donderdag, 08 oktober 2015 07:55 door Renee.
  • Wat een leuke dag en prachtige foto's die van de giraffe is zo leuk!

    Gewijzigd op donderdag, 08 oktober 2015 08:53 door Sonja.
  • Een super fraaie dag in Busch Gardens gezellig met z'n 4en. Super mooie foto's en wat gaaf het aaien van de Boa!!

    Gewijzigd op donderdag, 08 oktober 2015 13:52 door Rick.
  • Wel mooi hoor die fotos en gezellig met zn vieren heel mooi de witte Tijgers waren er niet meer of was dat in een ander park
    geniet er van Papa &Mama

    Gewijzigd op donderdag, 08 oktober 2015 16:24 door Mama.

Reageren is niet mogelijk

Reageren op deze inhoud is niet mogelijk.