Vanmorgen waren we redelijk bijtijds wakker en na even met Romy via facetime contact te hebben gehad en het ontbijt zijn we richting Seaworld gereden. Omdat we net te laat waren voor Blue Horizons zijn we richting het Key West gedeelte gelopen en hebben hier de roggen, de dolfijnen en flamingo’s gezien.

Op het moment dat we voorbij de flamingo’s liepen werd het kleintje gevoerd door zijn mama, zo schattig om te zien.

flamingos

UV dolfijnen

Ook turtle trek hebben we gedaan. Het verhaal in 3D gaat over een schildpad die vanaf het moment dat het uit het ei komt met diverse gevaren te maken heeft tot dat het aan land komt als volwassen schildpad om eieren te leggen. Voordat je de 3D film gaat zien, loop je langs de manatees en de schildpadden en dat is soms confronterend om te zien. De manatees die in dit bassin zitten zijn soms zo zwaar beschadigd door de buitenboordmotoren dat de rillingen over mijn lijf lopen. Ook bij de schildpadden zaten er een aantal bij die door menselijk toedoen beschadigd waren.

Turtletrek

Helaas is dit realiteit en verbaas ik me er tot op de dag van vandaag nog steeds over dat mensen soms gewoon hun afval daar dumpen waar het hen het beste uitkomt. Zo hebben we van de week een paar keer tijdens onze wandelingen blikjes of plastic flesjes zien liggen. Helaas op een plek dat je er niet bij komt, anders hadden we het wel opgeruimd. Terwijl we langs de alligators liepen kregen we bericht van Kim en Heleen dat ze een plekje voor ons hadden vrij gehouden voor de show van 12 uur. Toevallig wilden we net die kant opgaan dus kwam dat goed uit. De show van 12 uur was weer spetterend en supergaaf. Het komt er alleen op de foto’s jammer genoeg niet uit hoe geweldig dit is.

Show1

Show1 1

Show1 2

Na deze show zijn we via de trick or treat naar Mango Joe’s gelopen en hebben hier een broodje gegeten. Daarna hebben we de trick or treat verder gelopen. Halverwege waren medewerkers bijzondere dieren aan het tonen, zo hebben we een Eastern Screech Owl en een Tawny Frogmouth gezien, maar ook was er een alligator die je mocht aanraken en dat laat ik natuurlijk niet aan mij voorbij gaan.

Eastern Screech Owl

Tawny Frogmouth

Aan het eind van de trick or treat hebben we rechtsomkeert gedaan en zijn we teruggelopen naar Shamu Stadium. Hier waren we precies op tijd voor de show van 2 uur. Cathy en Brandy hadden al vast een plek gereserveerd en wij konden zo aanschuiven. Tijdens deze show ging een hoop zoals het niet moest. Makaio die continue wat anders deed dan de trainer vroeg, wat de show juist heel leuk maakte. Want hoe grappig is het als een trainer iets verwacht en er gebeurd iets heel anders.

Show2

Show2 1

Show2 2

 

Show2 3

Show2 4

Na deze show zijn we in het stadion gebleven, zijn alleen naar een andere plek gelopen. Terwijl de trainers bezig waren met de voorbereidingen voor de 3e show zegt Brandy dat er een grote emmer wordt geplaatst en dat er wel heel veel trainers zijn. Zou het echt gebeuren? Komt Tilikum in deze show de mensen natspatten? We doen een paar schietgebedjes en op het moment dat het moet gebeuren zien we deze geweldige orka inderdaad richting het bassin komen. Ik heb Romy via facetime mee laten genieten van Tilikum en Trua (zo fijn dat je gratis WiFi hebt in zoveel parken tegenwoordig) alsof ze er nog bij was. Nadat Tilly en Trua weer terug waren naar hun eigen gedeelte werd de rest van de show gedaan door de overige 5.

Show3

Show3 1

Show3 2

Show3 3

Show3 4

Tussen show 3 en 4 zijn we op onze plaatsen blijven zitten en hebben over van alles en nog wat gekletst met ons vijven. Helaas kwam Tilly niet nog een keer in de show, maar ondanks dat was ook deze show weer geweldig.

Show4

Show4 1

Show4 2

Show4 3

Via de trick or treat zijn we richting de uitgang gelopen. Bij de dolfijnennursery hebben we nog even naar de dolfijnen gekeken en deze waren behoorlijk actief en bij het zien van Brandy kregen we zelfs heel veel aandacht van ze.

nursery

nursery2

Kim, Heleen, Cathy en Brandy gingen nog ergens wat eten met elkaar en wij zijn richting onze condo gereden. Hier hebben we sla met kippopcorn gegeten, met een yoghurtje na. Meer trek hadden we niet. Morgen hebben we voor overdag nog geen concrete plannen, ’s avonds hebben we een eetafspraak met Arjan en Ina.

4 reacties

  • Eenspetterend dagje weer. Jammer dat ie zo snel voorbij gaat hahahaha. Het was erg gezellig. See you soon en morgen veel plezier...

    Gewijzigd op maandag, 05 oktober 2015 04:21 door Heleen.
  • ik zou er ook niet genoeg van krijgen het is Grandioos elke keer weer zoals die orka zwemmen en Kunsten laten zien veel plezier met Arjan en Ina groetjes Papa &Mama

    Gewijzigd op maandag, 05 oktober 2015 08:08 door Mama.
  • Mooie dag weer zijn jullie ook besmet met het Seaworld virus? Haha jullie zijn er ook al 2 keer achter elkaar geweest! Het blijft natuurlijk mooi! Veelplezier weer morgen!

    Gewijzigd op maandag, 05 oktober 2015 09:09 door Renee.
  • Een black & White weekend voor jullie helemaal leuk!
    Prachtige foto's !!

    Gewijzigd op maandag, 05 oktober 2015 12:54 door Rick.

Reageren is niet mogelijk

Reageren op deze inhoud is niet mogelijk.