Ook vanmorgen waren we weer lekker bijtijds wakker en nadat we de reacties hadden gelezen (altijd erg leuk om te doen) en de verslagen van onze mede vakantiegangers hebben we het ontbijt klaar gemaakt en zijn hierna richting Seaworld gereden. Wij (Sjon en ik) hebben een kaart die geldig is tot 31-12-2016, maar voor Romy en Patricia hadden we nog geen toegangskaarten.

We hadden van de week al gevraagd op welke toegangskaarten we korting konden krijgen en dat bleek eigenlijk alleen maar de single day ticket te zijn. In de rij bij de kassa ben je even bezig, en als je dan aan de beurt bent vraag je je echt af of ze niet mensen kunnen neerzetten die verstand van zaken hebben. Maar goed even later gingen we met 2 singleday kaarten door de controle en door de toegangspoorten. Het was 2 minuten voor 10, dus snel naar Blue Horizons voor de dolfijnenshow. De show was nog maar net begonnen en we konden dus nog volop meegenieten.

blue horizons

Na deze show wilden we richting Shamu Stadium lopen, maar kwamen onderweg langs de pinguin encounter. Het zag er nog rustig uit, dus daar maar naar binnen gegaan. De wachttijd was 10 minuten en dit werd met name veroorzaakt door het feit dat de deur dicht was. Gelukkig ging deze snel genoeg open. De ride zelf vond ik niet zo heel interessant, maar dat je zo dichtbij de pinguins kon komen vond ik echt super. Niet meer achter het vieze glas, maar gewoon bijna op aanraak niveau zeg maar.

pinguins

bij de pinguins

Buiten hebben we eerst onze zonnebrillen moeten schoonmaken (deze waren door de grote temperatuurwisselingen beslagen voordat we onze weg konden vervolgen naar Pacific Point Preserve waar de zeeleeuwen zitten. We zagen een pup drinken bij zijn moeder en dat was zo een schattig gezicht., Terwijl we daar aan het genieten waren kreeg Sjon een berichtje van Pieter dat ze in Shamu Stadium zaten voor de show van 12 uur.

zeeleeuwpup drinken

Omdat we ook die show in de planning hadden zijn we gelijk die kant opgelopen. Terwijl we die kant opliepen zagen we een reclame van 2nd day free en daar wilden wel wat meer van weten (we hadden gehoord dat je bij de ingang aan het eind van de dag je kaartje voor nog tweede dag geschikt kon maken voor $ 10). Het klopte dat de 2e dag gratis was, en ze mompelde iets over Wyndham (was me niet helemaal duidelijk wat), maar omdat Sjon en ik jaarkaarten hadden kon ze Romy en Patricia ook gratis een toegangspas geven tot het eind van het jaar. Nou doe dan die maar, dan kunnen we als we willen meer dan 2 keer naar Seaworld als dat zo uitkomt (Patricia zei al dan kan ik ook nog een keer naar Florida op vakantie als ik wil). In het Shamu Stadium hadden we Pieter en Petra snel gevonden en nadat we even bijgepraat hadden begon de show. Ondanks dat de insteek iedere show hetzelfde is, blijft het omdat je met dieren werkt toch steeds een verrassing wat er gebeurd.

one ocean 1

Na de show hebben we Pieter en Petra gedag gezegd en wellicht dat we elkaar nog zien bij Pet’s Ahoy later die dag. Wij zijn op zoek gegaan naar iets te eten en we kwamen er achter dat de keuze inmiddels erg beperkt aan het worden is. Uiteindelijk zijn we bij de Seafire Inn in de rij gaan staan en hebben daar een sandwich gegeten. Na het eten zijn we naar de dolfijnen nursery gelopen en daarvandaan naar Pet’s Ahoy.

Dolphin nursery

Pieter en Petra hadden toch een eerdere show gezien en zijn we niet meer tegengekomen. De diverse dieren deden het weer erg leuk en het blijft knap hoe deze dieren getraind worden. Na deze show zijn we het Sealion and Otter Stadium gelopen om daar de nieuwe show van Clyde & Seamore te kijken. We hadden gehoord dat deze minder leuk was als de vorige show met piraten enzo. Maar gezien de beperkte ruimte die er is voor een show, vonden wij het leuk in elkaar gezet. Misschien maakte het feit dat Clyde eigenlijk geen zin had om mee te doen aan de show het wel extra leuk.

Clyde and Seamore

Na deze show zijn Patricia en Sjon de achtbaan Manta gaan doen en hebben Romy en ik wat winkels bekeken. Uiteraard zijn we ook naar de laatste One Ocean show geweest in Shamu Stadium. Eerst hebben we bij de underwater viewing gekeken en we hadden geluk, Trua en Tillikum waren daar vanwege het Dine with Shamu. Ook deze show was weer fantastisch en ik zei al tegen Romy dat ik hier nooit genoeg van zal krijgen.

one ocean 2

Omdat het park hierna ging sluiten zijn we richting de uitgang gelopen en hebben onderweg op verzoek van Patricia bij Chick fil A gegeten. De rest van de avond hebben we in de condo televisie gekeken (seizoen premiere van NCIS!). Morgen gaan we richting Cape Canaveral voor een segway tour daar in de omgeving, verder hebben we nog geen vaststaande plannen.

7 reacties

  • Woohooo black an whites. Prachtige dag mensen. Prachtige fotos. De volgende keer moeten jullie naar de Pretzel place. Heerlijk daar. Ga zo door

    Gewijzigd op woensdag, 23 september 2015 04:26 door Heleen.
  • Mooie dag in Seaworld met al die prachtige dieren! Gezellig die ontmoeting met de Opdammetjes! Weer een dag voorbij maar een goed bestede dag! Veel plezier met Segwayen!

    Gewijzigd op woensdag, 23 september 2015 05:47 door Renee.
  • Geen Puma vandaag :D
    Maar veel echte dieren weer een superleuke dag!!
    En gezellig dat jullie Pieter en Petra tegenkwamen!!
    Topdag!

    Gewijzigd op woensdag, 23 september 2015 14:09 door Rick.
  • Wel leuk hoor om die fotos te zien en dan die Pet’s Ahoy heel leuk. geniet er maar van groetjes Papa & Mama (opa & oma)

    Gewijzigd op woensdag, 23 september 2015 22:01 door Mama.
  • Wat een heerlijke dag in Seaworld hebben jullie gehad!! Veel plezier met segwayen!

    Gewijzigd op donderdag, 24 september 2015 05:41 door Chantal.
  • Seaworld blijft een geweldig park en zullen we altijd terugkomen.
    Gezellig om Pieter en Petra even tegen te komen. Veel plezier met de segway tour.

    Gr. Ronald

    Gewijzigd op donderdag, 24 september 2015 08:29 door Ronald.

Reageren is niet mogelijk

Reageren op deze inhoud is niet mogelijk.