Patricia en Romy hadden nog wat foto's gemaakt op het strand en 's morgens onderweg naar Posner Park.

Love

PR strand

Romy strand Patricia strand

Na het ontbijt en het rondje onder de douche hadden we besloten om vandaag naar het Blue Springs State Park te gaan. Patricia wilde graag een alligator in het wild zien en daar zijn we ze wel eens tegengekomen. De ingang van het park hadden we zo gevonden en na het betalen van de fee zijn we naar de parkeerplaats gereden.

Blue Springs State Park

Het water dicht bij de rivier was erg donker en kon je niets zien. Ook stond het water erg hoog en waren er weinig takken waarop een alligator kan rusten te zien.

Gestrande kanoer

We liepen op ons gemak over de boardwalk en bij elke opening speurden we de kant af. Bij één van de openingen troffen we wel een specht die druk bezig was een gat in de stam te hakken.

specht

Toen hij eenmaal door de bast heen was gooide hij allemaal rotzooi naar beneden en moest je echt uit kijken. Het was erg druk en er waren veel mensen in het water aan het zwemmen of op een band aan het dobberen. Het weer was er heerlijk voor. We liepen helemaal door naar het einde en bij de spring waren mensen aan het duiken.

BSSP

Ook op de terugweg werd iedere opening door ons bekeken. Een tegemoet komende man zei tegen ons er zwemt een manatee, dus wij direct achter hem aan en inderdaad er zwom een manatee voorbij.

manatee

We hadden al van de ranger gehoord dat dit wel vaker voorkwam en dat bij een enkele manatee het zwemmen niet verboden wordt en daarbij zijn manatees hele sociale dieren dus die zoeken de mensen toch wel op. We liepen een tijdje met de manatee mee totdat hij in het donkere water verdwenen was. Op dat moment liepen er voor ons 2 eekhoorntjes. De ene bleef even mooi zitten voor de foto, de ander dook direct weer weg.

eekhoorn

Terwijl we naar de eekhoorntjes aan het kijken waren stak er vlak naast ons een Black Racer over, maar gelukkig was de camera snel genoeg om ook deze mooi vast te leggen.

black racer

Bij de auto spraken we nog een ranger en vroegen hem wat voor slang het was. Dit is een niet giftige slang en leeft van insecten enzo. Handig om dus in de buurt van je huis te hebben.

bssp collage

Hierna zijn we naar een ander deel van de rivier gereden en hebben daar wel alligators horen brullen, maar helaas ook hier niet gezien. We hadden namelijk van de eerste ranger gehoord dat hier in de buurt 3 alligatornesten waren en dat de vrouwtjes de hele tijd heen en weer zwommen. Dat gebrul was omdat ze reageerden op een propellerboot in de verte.

propellerbootje

Omdat hier verder niets te zien was en we de lunch niet konden nuttigen. Sjon was namelijk een belangrijk item vergeten om te kunnen lunchen namelijk messen. Gelukkig zijn wij erg flexibel en werden de plannen snel aangepast en koers gezet naar Steak & Shake.

turtle

Hier hadden we in 2009 al een keer een tip van iemand over gehad, maar nog nooit van gekomen. Nu maken ze op dit moment veel reclame over de birthdaycake shake en uit het blog van Pieter en Petra begrepen we dat deze erg lekker smaakte. En inderdaad deze shakes zijn zeker de moeite waard.

lunch

Omdat het nog geen tijd was om al weer richting de condo te rijden, werd de Tom erbij gepakt en het adres van Lyonia Preserve opgevoerd. Dit was nog maar een klein kwartiertje rijden vanaf het punt waar we op dat moment waren. Eerst hebben we gekeken waar we toegang konden betalen, maar dit bleek niet te hoeven. Op de trailmap bleek dat er 3 trails waren die als het ware aan elkaar geknoopt zaten. Als je de langste deed, deed je automatisch ook nummer 1 en nummer 2. We besloten om de langste te doen. Het was erg warm, dus gewapend met genoeg drinken zijn we begonnen met de wandeling van 2,4 mile. We hebben veel sprinkhanen, mieren, torren en salamanders gezien, maar helaas geen vogels.

lyonia preserve collage

Vlak voor het einde kwamen we geluk nog wel een puma tegen, dit was uiteraard het toefje slagroom op een hele geslaagde dag.

 puma

Omdat we voor de tussen de middag al brood hadden gehaald zijn we richting de condo gereden en hebben daar het brood opgegeten. Morgen wordt een dagje met veel zwart en wit.

6 reacties

  • Gator of niet het was weer een topdag. En wat een geluk zeg zo'n puma. Ga lekker genieten van een zwart/witte dag. Kunnen wij dat ook.

    Gewijzigd op dinsdag, 22 september 2015 04:39 door Heleen.
  • Leuke dag jammer dat jullie geen Aligators in het wild hebben gezien maar wel manatees en een slang! Ook bijzonder! Zo'n slang zagen wij ook bij Babcock de weg oversteken nu weet ik gelijk wat voor slang het is! Jullie zullen vast nog wel een gator spotten ergens in de vakantie!

    Gewijzigd op dinsdag, 22 september 2015 05:50 door Renee.
  • Wat gaaf om een Manatee zo in het wild tegen te komen als je dat helemaal niet verwacht. Super ervaring. Wat een heerlijke verhalen weer geniet er maar weer van xx :lol:

    Gewijzigd op dinsdag, 22 september 2015 10:51 door Stef, Petra & Charlo.
  • zonde hoor dat je geen alligator hebben gezien maar wel andere mooie dieren
    een hele mooie tocht wat jullie hebben gewandeld veel plezier nog verder groetjes Papa & Mama(opa &oma)

    Gewijzigd op dinsdag, 22 september 2015 13:13 door Mama.

Reageren is niet mogelijk

Reageren op deze inhoud is niet mogelijk.