Met nog 4 dagen voor ons vertrek naar Florida, zaten wij op een druilerige zondag wat te kijken naar de prijzen van vliegtickets. Omdat we in mei graag de staten van New England willen doen, waren we ons aan het focussen op Boston, Toronto en Philadelphia. Nu kwamen er via Cheaptickets tickets met leuke prijzen uit. Maar omdat wij hier geen ervaring mee hebben, besloten we bij andere Amerika fanaten te vragen wat hun ervaringen zijn via deze organisatie.

Hier kregen we van Linda te horen dat zij dit keer via Tix.nl geboekt hebben. Daar ook maar even een blik werpen en wat blijkt daar waren ze nog goedkoper. We besloten om voor deze prijs de tickets maar meteen te kopen en niet veel later volgde het bevestigingsmailtje in onze mail. Dus voordat we op vakantie gaan voor komende trip hebben we de tickets voor een volgende trip al in ons bezit. We moesten beide tot de laatste dag voor de vakantie werken en hadden allebei nog aardig wat werk te verzetten voordat we goed en wel met vakantie konden. Ook had Romy op de avond voor ons vertrek haar propedeuse uitreiking en daar moesten we natuurlijk ook naar toe. Met een hele mooie cijferlijst, een roos en een speldje liep ze vol trot van het podium af. Rond 10 uur ’s avonds kwam Patricia en konden we de koffers helemaal gereed maken voor vertrek. De volgende morgen waren we al voor de wekker wakker (hoe kan het ook anders) en zijn rond 7 uur Romy, Patricia en Sjon door mijn moeder naar de trein gebracht. In die tussentijd heb ik de laatste dingen gedaan en vast de koffers buiten gezet. Dit om te voorkomen dat onze kitten Abby niet de straat op zou gaan op het moment dat wij de koffers aan het inladen waren. Het was wel wat drukker op de weg dan we gewend zijn als we naar Schiphol gaan, maar we waren er ruimschoots op tijd. Bij de balie van British Airways ging het inchecken van de koffers heel soepel en konden we door naar de handbagage en bodycheck. Hier kregen we alle 4 een groene ok en konden we door de paspoortcontrole. Nadat deze laatste hobbel genomen was liepen we achter de douane in het taxfree gedeelte. Hier hebben we natuurlijk bij Starbucks een koffie gehaald en deze terwijl we genoten van het feit dat de vakantie begonnen was opgedronken.

Taxfree shoppen

Nadat we ook wat aankopen gedaan hebben, zijn we richting de gate gelopen en konden we al vrij snel in de rij gaan staan voor het boarden.

ons toestel

Ook dit verliep zonder problemen. Het vliegtuig vertrok, mede door het slechte weer in Amsterdam, een half uur te laat. Gelukkig hebben we ruim genoeg overstaptijd op Gatwick. De vlucht hier naar toe is zo kort dat je het drinken wat je krijgt nog maar net op hebt voordat de landing al weer wordt ingezet.

vlucht 1

Op Gatwick ging er bij mij wel een belletje af en kreeg ik een extra check. Ook moesten mijn schoenen nog een keer door de scan heen. Ook Sjon kreeg een extra check, want hij moest door een extra bodyscan. Maar gelukkig was alles okay en konden we naar de gates.

Gatwick Gatwick2

Hier hebben we eerst een broodje gegeten en daarna een rondje langs de winkels. We waren nog maar net bij de gate of het boardingsproces voor de Economyclass begon. Hierdoor stonden we pole position. Bij mij deed mijn paspoort een beetje moeilijk en moest ze de gegevens handmatig invoeren. Bij Romy was dit hetzelfde geval, alleen hiervoor ging ze naar een andere scanner en deze deed het in tweede instantie dus wel. De paspoorten van Patricia en Sjon heeft ze direct bij deze andere scanner gedaan. We zaten met zijn vieren op een rij en het vliegtuig vertrok op tijd. Omdat we wat zware nachten achter de rug hadden in Nederland vielen zowel bij Sjon als bij mij na het eten (wat overigens erg lekker was) direct de luiken dicht en hebben we het grootste gedeelte van de vlucht geslapen.

vlucht 2

Tussendoor ben ik een keer wakker geworden heb wat te drinken gehaald en viel daarna vrijwel direct weer in slaap. Groot voordeel is dat de vlucht dan ineens minder lang lijkt. Ongeveer een uur voor landingstijd kregen we nog een broodje, welke ook lekker smaakte. De landing op Orlando liet doordat hij een stukje om moest vliegen iets langer op zich wachten, maar toch waren we ruim 20 minuten voor tijd geland. Alleen was er op dat moment geen gate beschikbaar en duurde het nog even voordat we het vliegtuig konden verlaten. De vlucht van Lufthansa was ook net geland en daardoor ongelofelijk druk bij Immigrations. Wij konden via de fast track en dat scheelde aanzienlijk. Ook dit ging erg gemakkelijk, maar alleen hadden Romy en ik een groot kruis erdoor en Sjon en Patricia niet. We moesten nog onze stempels halen en gelukkig hadden we een hele aardige officer die direct uitlegde dat er iets niet goed gegaan was met onze paspoorten (het boardingsproces in Engeland heeft dit veroorzaakt). Hij maakte nieuwe vingerscans en foto’s van ons en we konden door naar de koffers. Deze kwamen vrij snel en nadat we de laatste hobbel genomen hadden waren we eindelijk in Florida. Bij National stonden er niet veel grote auto’s en zijn wij met een Buick Enclave weggereden. Er staan al aardig wat miles op de teller, maar hij rijdt volgens Sjon subliem. De codes van onze condo hadden we snel gevonden en ook de condo was geen probleem.

condo

condo2 condo3

condo4

Nadat we de koffers naar binnen hadden gebracht zijn we nog even naar de Walmart gereden voor onze eerste noodzakelijke boodschappen. Nadat we weer in de condo waren hebben we de koffers uitgepakt, de boodschappen opgeruimd en zijn we onze slaapkamers gaan opzoeken. Morgen is zoals gebruikelijk bij ons een shopdag en nu helemaal want we moeten nog wat leuks kopen voor de trouwerij van zondag.

9 reacties

  • Een reis met wat kleine hobbels maar die zijn genomen. De vakantie kan nu echt beginnen. Heel veel plezier met zn allen.

    Gr. Ronald

    Gewijzigd op vrijdag, 18 september 2015 13:30 door Ronald.
  • De lange reisdag hebben jullie achter de rug nu lekker genieten. Enne met Buick zal de lol alleen maar groter zijn een pracht wagen!!

    Gewijzigd op vrijdag, 18 september 2015 13:40 door Rick.
  • Fijn dat ook jullie weer in Florida zijn aangekomen de club is onderhand bijna compleet -)

    Leuke condo een ook nog een Buick Enclave gescoord dat is een auto die ook nog op mn 'to-drive list' staat -)

    Groetjes vanuit Davenport
    Pieter & Petra

    Gewijzigd op vrijdag, 18 september 2015 14:18 door Pieter & Petra.
  • Heerlijk jullie zijn er ga er lekker van genieten en zien jullie vanaf de 24e wel ergens

    Gewijzigd op vrijdag, 18 september 2015 14:28 door Kim.
  • zo lekker gearriveerd in het heerlijke Florida jammer dat wij net weg zijn! Mooie condo! Het Genieten is begonnen!

    Gewijzigd op vrijdag, 18 september 2015 14:36 door Renee.
  • Welkom in Florida! We zien jullie binnenkort wel op Country Creek...

    Gewijzigd op vrijdag, 18 september 2015 16:11 door Ina Snoeij.
  • ik zie dat jullie er lekker veel zin in hebben veel plezier nog en geniet er van groetjes Papa & Mama (Opa & Oma)

    Gewijzigd op vrijdag, 18 september 2015 22:21 door Mama.
  • Lekker dat jullie tijdens de vlucht konden slapen. Dan gaan gaan de uren ineens heel snel. Wel jammer van dekkleine hobbels die jullie tegen kwamen. Maar jullie zijn in Florida! ! Jippie!

    Gewijzigd op zaterdag, 19 september 2015 16:25 door Chantal.

Reageren is niet mogelijk

Reageren op deze inhoud is niet mogelijk.