Ondanks dat we er gister pas na 12 uur in lagen, waren we vanmorgen redelijk op tijd wakker. Hierdoor kwam het dat we om 5 over 9 al richting de metro richting Union Station liepen. Waarom Union Station?

Hier zit de fietsverhuurder en we hadden via Groupon een deal waarbij we de hele dag 2 fietsen konden huren voor de prijs van één. De fietsen waren zo geregeld en we zijn gelijk richting het Washington Monument gereden voor onze tour in het monument. Dit hadden we in 2009 ook al gedaan en we wilden het graag nog een keer doen. Echter door de schade opgelopen door de aardbeving in 2011 heeft het wat langer geduurd, maar vandaag kon het dus eindelijk weer. Omdat er veel grote groepen waren en wij maar met ons tweetjes konden wij redelijk snel naar boven om daar van het mooie uitzicht te genieten.

vanuit het monument

We hebben 2 keer door alle raampjes gekeken en zijn toen naar de verdieping lager gelopen om daar de informatie over de bouw te lezen. Nadat we hier ook alles bekeken hadden zijn we in de rij gaan staan voor de lift naar beneden.

Washington Monument

Beneden hebben we de fietsen gepakt en zijn richting het Ford’s Theater gefietst. Er waren alleen veel wegen afgesloten door de politie en later bleek dat dit voor de Gayparade was die ’s middags zou zijn (we hebben hier uiteindelijk verder niets van meegekregen). Het Ford’s Theater (de plaats waar president Lincoln neergeschoten is) wilden we graag een keer bezichtigen en de overige bezienswaardigheden hadden we allemaal al een keer gedaan. Eerst hebben we een gratis toegangskaartje gehaald. Dit is alleen maar om te organiseren dat de groepen niet te groot worden die binnen zijn. Binnen hebben ze een museum gemaakt van de periode dat de Lincoln president was, zijn rol in de burgeroorlog en vervolgens het echte theater waar hij is neergeschoten. Het is echt heel goed in elkaar gezet en zeker een bezoek waard geweest. Hier hebben we een aardige tijd doorgebracht en toen moesten we nog naar de overkant, namelijk Petersen House. In dit huis is Lincoln uiteindelijk 9 uur later overleden. Ook dit was een echte aanvulling op het theater.

ford's theatre

Uiteindelijk om half 4 waren we klaar. Omdat we de fietsen pas om kwart voor 6 hoefden in te leveren besloten we een rondje langs het Tidal Bassin te fietsen en alle memorials die we hierbij langs komen aan te doen. Je kon duidelijk merken dat het zaterdag was en dat er van alles gaande was, want overal was het erg druk.

Lincoln Memorial

Korean War Veterans Memorial

ML King memorial

FD Roosevelt Memorial

Thomas Jefferson Memorial

Uiteindelijk waren we om kwart over 5 weer bij Union Station en hebben we de fietsen ingeleverd. Het was een heerlijke dag, beetje erg warm, maar gelukkig wel met een windje af en toe. Er was voor de middag kans op regen voorspeld, maar we hebben geen druppel regen gehad. In Union Station hebben we nog even rond gelopen en uiteindelijk zijn we om half 7 richting de metro gelopen. Morgen is onze laatste volle dag hier in Amerika. We gaan in ieder geval de koffers opnieuw indelen, inchecken voor onze vlucht van maandag en daarnaast wil ik graag naar het Pentagon Memorial en als we tijd over houden de wisseling van de wacht zien bij het graf van de onbekende soldaat.