Vanmorgen was het zo druk in de ontbijtruimte dat we niet eens aan een hoge tafel konden zitten. We hebben op een bank in de lobby gegeten. Ik wilde het al mee nemen naar de kamer, maar dat vond Sjon niet zo heel geslaagd idee.

Omdat de rit naar Washington via de gewone weg niet veel tijd in beslag zou nemen hebben we Tom ingesteld via een alternatieve route. Onderweg hebben we bij een picknickplaats geluncht en hadden we een tafel met een afdakje. Het was erg warm en ik vond het wel fijn om niet in de volle zon te zitten. Na de lunch hebben we de drukke wegen van Washington opgezocht en om kwart voor 3 waren we in ons hotel.

wegen DC

pentagon

Helaas was onze kamer nog niet klaar (we konden namelijk de dag ervoor pre inchecken in het hotel en zelf een kamer uitkiezen). We konden wel een andere kamer krijgen, maar we wilden graag op deze kamer wachten. Deze kamer ligt op de bovenste (10th floor) verdieping en ligt op de hoek met uitzicht over het Pentagon. We hebben ongeveer een kwartiertje moeten wachten en toen was onze kamer klaar. Jeetje wat een grote kamer, hier houden we het wel 3 dagen in uit. Ik weet zeker dat menige student in Nederland kleiner woont.

kamer 1024

Nadat we alle spullen naar boven hadden gebracht zijn we weer terug gelopen naar de auto en hebben de Tom ingesteld voor het stadion van de Orioles, de tegenstander van de Yankees in Baltimore. Het is vrijdagmiddag in Washington en wat krijg je dan...... file. Dachten we dat we in Nederland file hadden, nou dat is echt niets vergeleken de verkeersinfarct hier. Iedere ringweg stond klem. Tom kwam iedere keer met een alternatief om vervolgens in een andere file te staan. Uiteindelijk na  bijna 3 uur (over een stukje van iets meer dan 40 mile) waren we bij het stadion. We hadden een parkeerplaats bij de kaartjes aangeschaft en aangekomen bij onze parkinglot bleek deze vol te zijn. Maar hoe kan dit, we hebben toch een kaartje? Ja, toch wie het eerst komt, wie het eerst maalt. We werden naar een andere parkeerplaats gestuurd en dit was iets verder lopen. Ach ja, we waren toch nog niet zo lang onderweg. Om 10 voor 7 (wedstrijd zou om 5 over 7 beginnen) liepen we het stadion binnen.

Camden Yards

Snel wat eten scoren en onze plekken opzoeken. We waren vergeten dat we eerste ring hadden gekocht, maar hadden gelukkig de plekken snel gevonden. We zaten nog maar net toen het volkslied begon te spelen. Ik heb nu al een aantal wedstrijden van de Yankees live gezien hier in Amerika, maar zo slecht als ze vanavond speelden, heb ik nog niet mee gemaakt. Ze maakten veel fouten, lieten de bal weer vallen of verkeerd aangooien, twijfelen wie nu de bal gaat vangen en dan beiden niet.

Didi Gregorius

ARod

Maar ook als ze aan slag waren, hadden ze veel strikeouts. Eén speler van de Yankees, wie zijn debuut maakte in de MLB deze wedstrijd, is voor mij de ster van de avond. Mason Williams maakte zijn rentree met de enige homerun voor de Yankees., waarmee er 2 punten werden gescoord.

Langzaam donker

overleg

Aan het eind van de 8e inning toen de stand 11-3 voor de Orioles was zijn we richting de auto gelopen. De Yankees zouden dit toch niet meer goed maken en we moesten nog een stukje terug rijden. Hadden we er op de heenweg bijna 3 uur over gedaan, nu waren we met een uur weer terug in het hotel. We moesten onderweg alleen bijna vol in de remmen voor een overstekende wasbeer. Morgen gaan we in ieder geval een tour doen door het Washington Monument en een beetje afhankelijk van hoe laat we zijn, misschien fietsen door Washington.