Omdat het gisteravond erg laat was geworden moest ik het verslag van gister vanmorgen schrijven. Hierdoor waren we vanmorgen iets later op pad. Dit betekende dat we de plannen voor vandaag iets moesten aanpassen.

We wilden in ieder geval naar Berkeley Plantation. Berkeley Plantation is één van de eerste grote landgoederen in Amerika. Het landgoed van Berkeley Plantation is ongeveer 400 ha en is gelegen aan de James River. Benjamin Harrison IV heeft het in Georgiastijl huis gebouwd.

berkeley plantation

Het huis telde 3 verdiepingen en dat was de eerste in die tijd. Daarnaast is Berkeley Plantation het ouderlijke huis van 2 van de presidenten van Amerika. William Henry Harrison was de 9e president en kleinzoon van de bouwer van Berkeley. William Henry Harrison overleed echter 32 dagen nadat hij geïnstalleerd was als president. Benjamin Harrison (de achter, achter kleinzoon) was de 23e president van Amerika. Daarnaast was de zoon van Benjamin Harrison IV één van de ondertekenaars van de Declaration of Independence. Duidelijk een hele invloedrijke familie.

berkeley plantation2

Tijdens de burgeroorlog werd Berkeley Plantation bezet door de noordelijke soldaten en is zelfs Abraham Lincoln 2 keer daar geweest. Na de burgeroorlog konden de Harrisons Berkeley Plantation niet meer in bezit krijgen en wisselde het diverse keren van eigenaar. In 1907 kwam het landgoed in bezit van de familie Jamieson. Zij hebben het huis weer terug gebracht in de oorspronkelijke staat met de moderne gemakken van die tijd. Daarna hebben ze een deel van het huis opengesteld voor bezoekers. En tot op de dag van vandaag is dit nog steeds zo. Helaas mochten we binnen in het huis geen foto’s maken, maar over de rest van het landgoed mocht dat wel.

cardinal salamander

Omdat we over het hele terrein hebben gelopen en het vandaag erg warm was, hebben we even bij James River gezeten. Rond half 4 zijn we daar weer vertrokken en zijn we naar de Premium Outlets gereden. Nu hebben we wel wat spullen gekocht.

shoppen

De rest van de avond hebben we rustig aan gedaan. Morgen gaan we naar Washington waar we onze laatste 3 nachten van deze vakantie verblijven. Maar morgenavond gaan we naar Baltimore voor een wedstijd van de New York Yankees.

Osprey