Omdat we vandaag een groot deel door het natuurgebied rondom en door de Appalachen moesten rijden om naar onze volgende bestemming te komen en we ook nog ergens wilden wandelen moesten we bijtijds vertrekken.

Echter bij het ontbijt zaten 2 oudere stellen uit Florida en daarmee raakten we aan de praat waardoor we uiteindelijk om even voor 9 uur vertrokken. Ook vandaag hadden we eerst een stop bij de Walmart en hierna kon de rit starten. Langzaam werd het gebied om ons heen meer bergachtig en mooier.

onderweg onderweg2

Omdat ik de route anders geprint had dan we uiteindelijk hebben gereden, moest ik met beperkte hulpmiddelen een nieuwe route bepalen. In eerste instantie waren we een stukje verkeerd gereden (omdat ik een verkeerde plaats had geselecteerd voor de navigatie), maar al snel hadden we de juiste weg gevonden.

North Carolina

Onderweg hebben we bij een rest area geluncht. De rest area’s in amerika zijn altijd zo goed verzorgd en voorzien van heel veel gemakken. Na de lunch zijn we weer verder gereden en al snel waren we bij de ingang van het nationale park.

Ingang

Als eerste hebben we een stempel in onze parkenpaspoort gehaald en daarna hebben we de trail die vlak achter het visitorcenter loopt gelopen. Deze trail van 1,5 mile heen en 1,5 mile terug loopt langs de Oconaluftee River. Het was een heerlijke wandeling waarin we even heerlijk de benen konden strekken.

great smokey mountains

Bij het visitor center was ook een boerderij uit de oudheid wat ingericht was als museum.

Mountain farm

We hebben over dit terrein heen gelopen en daarna zijn we de weg naar het hotel verder gaan vervolgen. Nu hebben we gekozen voor de Blue Ridge Parkway.

Blue Ridge Parkway

Deze weg start hier en gaat over in de skyline drive van het Shenandoah National Park. Het begin (startend in Shenandoah) van deze weg hebben wij in 2012 en 2013 al gereden. Nu dus helemaal aan de andere kant. Morgen willen we nog een deel van de Great Smokey Mountains doorkruisen en hiervoor willen we vroeg op staan.