Vandaag staat er wederom een staatswissel op het programma, maar dit keer naar een staat waar we in 2009 al geweest zijn, namelijk Georgia. De rit daar naar toe via de snelweg is iets meer dan 2 uur, dus we hadden tijd om iets te ondernemen.

Ik had in de originele planning de route al van de snelweg afgehaald om er iets langer over te doen en door een natuurgebied heen te rijden. De rit zou dan bijna 4 uur duren. Terwijl ik dit nog een keer aan het bekijken ben, valt mijn oog op Ruby Falls vlak bij Chattanogaa. Dit ligt niet op de oorspronkelijk geplande route, maar klinkt wel aantrekkelijk een wandeling naar een waterval en als we te vroeg in het hotel zijn kunnen we altijd nog naar het natuurgebied rijden. We besluiten het zo te doen en stellen Tom in. Onderweg natuurlijk nog een stop bij een Walmart along the road. Het leuke van deze rit is dat we Alabama verlaten, Tennessee inrijden,

Tennessee

Georgia inrijden en vervolgens weer Tennessee inrijden. Ruby Falls ligt namelijk in Tennessee. Daar aangekomen ziet het er iets anders uit dan we verwacht hadden en blijkt ook dat we entree moeten betalen en voor een waterval best wel prijzig ook. We overleggen even en besluiten om het toch maar te doen. Maar omdat we inmiddels weer in de 6 uur tijdsverschil zitten is de het inmiddels al 1 uur en dus tijd om te lunchen. We kopen onze kaartjes en lopen terug naar de auto om te lunchen.

zingende vogel

Hierna gaan we in de rij staan tot onze tour begint. We worden met een lift naar beneden gebracht en stappen uit in een……. grot. Nu hebben we in Kentucky al door 2 grotten gelopen, maar deze was toch weer anders en zeker heel mooi.

grot

Onze gids was grappig en wij hadden de mazzel dat we direct achter hem liepen dus heel veel extra informatie kregen.

grot2

Ook hier was het op sommige stukken erg smal, maar gelukkig hoefde ik niet één keer te bukken.

grot4

Uiteindelijk kwamen we bij de waterval en had ik van de week al een paar keer wow gezegd, deze waterval overtrof het. Ze hadden er een lichtshow bij gemaakt en dat maakte het zo mogelijk nog mooier.

waterval

waterval2

Het is niet zo dat je boven de waterval daglicht ziet, nee de waterval ontspringt in de grot en eindigt ook in de grot. Waar het water van de waterval in de Tennessee River komt is niet bekend. Wel kan deze grot onder lopen en dat is in april ook gebeurd toen er op heel veel dagen van regen een hele heftige regenbui volgde. Er kwam toen zoveel water via de waterval naar beneden dat een deel van de grot onder water stond. Na de lichtshow zijn we terug gelopen naar de lift, nu liepen wij als laatste zodat ik nog extra lang kon genieten van alles wat ik zag.

grot3

grot5

En nogmaals op de foto’s ziet het er lang niet zo geweldig uit als dat je met je eigen ogen ziet. Boven gekomen bleek het inmiddels al 4 uur te zijn, tijd dus om ons hotel in Georgia op te gaan zoeken.

Georgia

De wandeling of rit door het natuurgebied schiet er dus bij in, maar voor iets wat ik absoluut niet had willen missen. Het hotel was snel gevonden en ook hier hebben we verder (er is ook niet veel te doen in de buurt) televisie gekeken. Morgen gaan we alweer door naar de volgende plaats. Hiervoor gaan we weer een staatswissel doen. Ook nu zullen we weer door Tennessee rijden, maar uiteindelijk eindigen in North Carolina.