Ook vanmorgen waren we lekker op tijd wakker en na het ontbijt zijn we richting het U.S. Space & Rocket Center gereden. We hebben naast de toegangskaarten ook een IMAX filmkaartje gekocht.

ingang

Bij binnenkomst zagen we eerst allemaal uitvindingen waar NASA patent op heeft, zo ook de eerste popcornmaker uit 1917, een lasapparaat en een harddiskkabinet. Daarna was het iets meer op de toekomst gericht, namelijk robots in de vorm van dieren.

us space en rocket center

Daarna kwamen de spaceshuttles, de saturnus en wat militaire raketten aan de beurt. Het was heel leuk opgezet en ook heel leerzaam. Buiten stonden er ook nog wat militaire voertuigen, maar ook de pathfinder en een saturnusraket.

saturnus

Wehebben hier onze ogen uitgekeken en moesten zelfs haasten om op tijd te zijn voor de film. Deze film “Journey to Space”.gaat over de bouw van het international space station en het straks door de mens ontdekken van Mars. Ze zijn al heel ver in het ontwikkelen van een nieuwe raket waarmee ze deze reis van 6 maanden naar Mars gaan maken. Als er astronauten gelanceerd worden naar Mars zijn ze 3 jaar van huis. Dit komt niet alleen door dat ze er 6 maanden over doen om er te komen. Het duurt natuurlijk ook 6 maanden voordat ze weer terug zijn op aarde. Maar het moment dat er gelanceerd kan worden komt maar één keer in de 26 maanden voor. Persoonlijk vind ik dit te ver gaan, wel mega interessant, maar veel te ver.

bij het us space en rocket center

Na deze film hebben we nog wat rond gelopen en zijn toen richting de uitgang gelopen. Het was een hele leerzame dag en een leuke aanvulling na het bezoeken van het Kennedy Space Center en het Johnson Space Center in Houston. We zitten nu op het zuidelijkste punt van deze reis en morgen gaan we onze reis richting Washington starten.