Omdat we pas vanmiddag de tour door de grotten wilde doen, konden we vanmorgen lekker rustig aan doen en dat hebben we dus ook gedaan. We waren wel gewoon op tijd ons bed uit, maar hebben na het ontbijt een beetje zitten internetten en gewoon rustig aan gedaan.

Rond 11 uur zijn we richting Walmart gereden voor wat boodschappen en daarna doorgereden naar Mammoth Cave National Park. Gister aan het eind van de dag gaf Sjon nog aan dat het misschien wel iets teveel van het goede was om hier 3 nachten te verblijven, want we hadden het Nationale Park helemaal doorgereden, we hadden het grottenstelsel gezien. Dus wat was er dan nog meer te zien of te doen behalve dan een andere tour. Die andere tour, de Domes & Dripstones Tour hebben we vandaag dus gedaan en wow wat een super mooie tour was dit. Gelukkig hebben we het in deze volgorde gedaan, want hadden we deze eerst gedaan en daarna die van gister had die van gister zo tegengevallen. Nu vonden we die van gister al geweldig, maar deze overtreft het helemaal. Helaas is het zo ontzettend moeilijk om scherpe foto’s te krijgen in het schemerlicht in een grot, maar ik hoop dat de foto’s een klein beetje indruk geven van wat we gezien hebben vandaag.

grot

grot2

grot3

 domes

 drippin stone

drippin stone2

drippin stone3

drippin stone4

Aan het eind van de tour grapte Sjon zelfs, hoe ga je deze tour nu beschrijven in je verslag. Ja, dat is een moeilijke, dit valt niet te beschrijven, dit moet je gewoon gezien hebben. Op een gegeven moment hebben we door een soort tunnel gelopen, wat duizenden jaren geleden een soort van ondergrondse rivier was. Je kon met een beetje fantasie ook gewoon zien hoe het water destijds stroomde. We hebben een heus ondergronds meer gezien. Helaas was deze niet op de foto te krijgen omdat het te diep lag, maar nogmaals wow wat een tour was dit. We vonden het gewoon jammer dat het voorbij was. Teruggekomen bij de auto hebben we eerst wat gedronken en zijn we via een weer andere route het park uitgereden. Eindelijk hebben we ons eerste levende hertje gezien. Deze moest natuurlijk op de foto.

hertje

Overstekend wild

Verder hebben we onderweg bij Dairy Queen een ijsje gehaald en zijn toen naar het hotel gereden. Omdat er verder in de omgeving niets te doen is, besloten we om de was maar te doen. Dat scheelt de komende dagen weer. Morgen gaan we naar onze laatste nieuwe staat deze vakantie, namelijk Alabama. Hier verblijven we in Huntsville.