Zoals gezegd hadden we vandaag een lange rit voor de boeg. Gelukkig waren we uit ons zelf om half 6 al wakker. Na het ochtendritueel en het inpakken van alle spullen zijn we voor 8 uur uitgecheckt en onderweg naar de supermarkt aan de overkant voor vers brood voor onderweg.

Precies om 8 uur hebben we Chesterton achter ons gelaten en zijn we richting Cave City gereden. Het eerste stuk reed lekker vlot door, maar rond Indianapolis werd het heel druk en waren er ook veel wegwerkzaamheden waardoor de snelheid er uit werd gehaald. Vlak voor de staatsgrens met Kentucky zijn we bij een rest area gestopt voor een sanitaire pitstop en te lunchen. We hadden er op dat moment al ruim 400 kilometer op zitten.

vogel vogel2

Na het strekken van de benen hebben we onze rit vervolgd. De staatswissel lag precies boven Ohio River bij Louisville.

Staatsbord

Omdat we onderweg de geboorteplaats van Lincoln wilden bezoeken moesten we een kleine detour maken. In Hodgenville hebben we eerst een bezoek gebracht aan het museum. Hier zie je in een kleine wandeling het leven van Lincoln aan je voorbij gaan.

abraham lincoln

Hierna hebben we een bezoek gebracht aan de plek waar de cabin stond waar Lincoln geboren is. De originele cabin is in de burgeroorlog verloren gegaan omdat ze het hout nodig hadden om vuur te maken.

Abraham Lincoln birthplace

Ze hebben op deze plek een memorial gemaakt en in deze memorial staat een exacte kopie van de cabin.

cabin cabin2

Vlakbij deze cabin is een soort minigrot waar een waterstroom door heen gaat. Deze waterstroom was de reden dat de vader van Lincoln deze plek had uitgekozen om een huis te bouwen.

waterput

Als we aan het eind van onze reis in Washington zijn willen we ook een bezoek brengen aan het Ford Theatre, daar waar Lincoln is vermoord. Zo komen we deze vakantie op de geboorteplaats en de sterfplek van Abraham Lincoln. Hierna hebben we de rit vervolgd naar Cave City. In het hotel aangekomen hebben we de spullen naar de kamer gebracht en zijn daarna een beetje door de omgeving gereden. Het plaatsje heeft voor zover wij het kunnen zien zijn glorie jaren gehad en is de enige reden van bestaan de Mammoth Caves. Dit gaan wij morgen en overmorgen bezoeken. Misschien leuk om te weten, we hebben vandaag in totaal 616,2 kilometer gereden.