Vandaag was het zover, de reis naar Amerika zou beginnen. We werden vanmorgen al vroeg naar Schiphol gebracht. Het inchecken en het door de douane gaan ging soepel. Nu moesten we in spanning wachten op het vertrek. Omdat het vliegtuig om half één zou gaan vliegen en we om kwart voor 12 gingen boarden hebben we eerst wat taxfree inkopen gedaan op Schiphol. Ook hebben we nog een hamburger met patat gegeten bij de McDonalds.



Dit was tevens het moment voor de rokers om nog hun laatste sigaret voor een lange tijd te roken.



Het vliegtuig vertrok op tijd en we zaten met z'n zevenen op een rij. Stoelnummers 40 A,B,C,D,E,F en G. Onze eerste stop was Washington en daarna door naar San Francisco. De vlucht verliep prima en zonder problemen. Het duurde alleen wel wat lang als je dat niet gewend bent.

In Washington hadden we gelukkig wat tijd om de benen op een normale manier te strekken, koffie te drinken en voor de rokers tijd om een sigaretje te roken.

In het 2e vliegtuig zaten we met 5 op een rij en 2 erachter. We hadden dus 2 raamplaatsen. Ook deze vlucht verliep prima en zonder problemen. Het was al donker toen we in San Francisco aankwamen. Omdat we met zoveel waren moesten we op zoek naar een grote taxi. In het hotel aangekomen (we waren op dat moment al ruim 24 uur op de been) bleken we niet in het systeem te staan. Er waren geen kamers voor ons beschikbaar en de receptionist wist ons zelfs te vertellen dat er in heel San Francisco geen kamer te vinden was, vanwege één of andere convention. We moesten uitwijken naar Oakland, dit plaatsje ligt aan de andere kant van de Baybridge. Het Marriott daar had nog kamers beschikbaar. Een taxi werd gebeld, alleen konden we daar niet met z'n allen in. Hij moest 2 keer rijden. Tijdens de eerste rit gingen Sjon, Romy, pa en ik mee. De 2e rit kwamen Stef, Petra en ma. Ik kon in die tijd dat de taxi heen en weer reed een fax schrijven naar onze reisagent over de problemen die we al hadden ondervonden. Bij het Marriott waren ze erg behulpzaam en hebben zelfs het hotel van El Portal gebeld om te kijken of we daar wel bekend waren. Eindelijk waren we allemaal in het hotel en hadden we een kamer. Na ruim 26 uur konden we eindelijk naar ons bed. Later kwamen we er achter dat ze bij het hotel in San Francisco onze kamers gewoon duur hadden doorverkocht omdat wij zo laat aankwamen.