Onze innerlijke klok functioneert prima, want ook vanmorgen waren we weer rond dezelfde tijd wakker. Na het rondje onder de douche zijn we naar de ontbijtruimte gelopen en hebben daar ontbeten.

Na het ontbijt zijn we teruggelopen naar de kamer om de laatste spullen in te pakken en de koffers naar de auto te brengen. We hebben vandaag onderweg naar ons volgende hotel een Nationaal Park op het programma staan en we weten nog niet precies hoelang we daar blijven. Dit is een beetje afhankelijk van de wandeling die we daar gaan maken. Vlakbij het Nationale Park hebben we een vers brood gehaald voor de lunch en deze voordat we begonnen met de wandeling lekker aan een picknicktafel genuttigd. In het visitor center hebben we een stempel gehaald voor onze parkenpaspoort en een leuke wandeling naar de Brandywine Falls gevonden. Deze wandeling is 5 mile en start vanaf het visitor center.

De trail

Dat scheelt, want dan kunnen we de auto laten staan en direct beginnen. Het eerste stuk loop je langs een droge kanaal waar vroeger de trekschuiten door heen gingen. De sluizen van dit kanaal waren nog zichtbaar en op sommige plaatsen stond nog een klein beetje water, maar voor het grootste gedeelte la g het echt droog. Na ongeveer een kilometer moesten we dit pad verlaten en liepen we eerst door een weiland heen richting het bos. En daar begon het echte werk. Op sommige punten zaten behoorlijke klimmen. Op een gegeven moment moesten we zelfs over een hele dikke boomstam heen omdat deze de weg blokkeerde.

omgevallen boom

Deze boom was nog niet zolang geleden omgevallen, want de bladeren zaten er nog aan en het hout van deze boom was nog licht en zat nog geen mos of iets op. Na iets meer dan een uur waren we bij de waterval aangekomen. Hier hebben we even staan kijken, wat gedronken en na een half uur zijn we de wandeltocht terug gelopen. Ook nu hebben we er iets meer dan een uur over gedaan.

cuyahoga valley national park

Het is een mooie tocht, over goed aangelegde paden. Jammer van die boom, maar als iets zo recent gebeurd is kan het ook nog niet verholpen zijn. Bij de auto aangekomen hebben we nog wat te drinken gepakt en zijn op weg gegaan naar Michigan. Ook nu hebben we gekozen voor een route waarin de tollwegen vermeden worden en daardoor duurde de rit iets langer.

Michigan

Rond half 7 waren we in ons hotel en nadat we alle spullen naar onze kamer hadden gebracht hebben we de guest laundry opgezocht en hebben de wassen gedraaid. De rest van de avond hebben we rustig aan gedaan. Morgen gaan we al weer naar onze volgende stop in Michigan. Onderweg hier naar toe stoppen we in Holland, waar we de Dutch Experience gaan bezoeken. Voor de geïnteresseerden, we hebben op dit moment al bijna 2000 kilometer gereden.