Wederom zaten we vroeg aan het ontbijt. De ontbijtruimte was volgens Sjon niets veranderd, alleen de keuze van het ontbijt is een stuk beter geworden. In 1998 kon er alleen gekozen worden uit pastries en muffins.

Nu kon je zelf een wafel maken, verschillende soorten bagels kiezen en was er zelfs vers gebakken bacon en aardappeltjes. Niet dat wij dat laatste eten, maar ik wil ze niet de kost geven die dat wel doen. Na het ontbijt zijn we met een beker koffie teruggelopen naar de kamer en hebben de spullen bij elkaar gezocht en zijn op pad gegaan. Als eerste wilden we naar het Hayden Falls Park. Dit is niet iets wat Sjon in zijn vorige bezoek heeft gedaan, maar een mooi stukje natuur, midden in de stad.

hayden falls park

Hayden Falls

Na ongeveer een half uurtje hadden we het daar gezien en zijn we richting downtown gereden. Hier wilden we de Santa Maria, een replica van het schip van Christopher Columbus, bezoeken. Sjon was hier tijdens zijn eerste volle dag in 1998 op geweest en had veel indruk gemaakt. De locatie hadden we snel gevonden, alleen het schip lag er niet meer. Ze waren druk bezig de oever van de rivier aan het restaureren en moderniseren.

downtown Columbus

Af en toe hoorde ik wel wat herkenning naast me, maar dit mocht geen naam hebben. Navraag bij één van de werklui kon ons niet helpen aan de plek waar het schip nu voor anker ligt. Dus onverrichter zaken zijn we, nadat we een aantal rondjes door het centrum hebben gereden, naar onze volgende bestemming gereden. Deze volgende bestemming is het bedrijf waar Sjon een week testen heeft gedaan voor het systeem waar hij in die tijd mee werkte. Bij het bedrijf aangekomen, bleek dat ze inmiddels verhuisd waren en dit het nieuwe pand was (17 jaar is natuurlijk een hele lange tijd, als je zoveel indrukken op doet tijdens je allereerste Amerikatrip). We hadden vlakbij een mall gezien en daar wilden we eerst even door heen lopen voordat we onze speurtocht verder zouden voortzetten. De mall was groot en mooi, maar erg rustig en veel winkels zaten er dubbel. Toch jammer, want het zou echt een fantastische mall kunnen zijn als het drukker en gezelliger was.

Mall Mall2

We hebben daar in de foodcourt geluncht en zijn hierna weer verder gegaan. Inmiddels had ik op google gezocht of ik een oud adres kon vinden van het bedrijf en er was er één naar voren gekomen. Deze op de Tom ingevoerd en hier naar toe gereden. Sjon gaf onderweg al aan dat hij zich niet kon herinneren langs het vliegveld te zijn gereden iedere dag, dus dat beloofde weinig goeds. Bij het gebouw aangekomen herkende hij het toch wel, maar de omgeving is zo ontzettend veranderd. Columbus is een echte bedrijven en studenten stad, er is weinig voor toeristen te doen en het is dat Sjon hier graag nog een keer naar terug wilde anders had deze stad niet op ons lijstje gestaan. We besloten om iets eerder terug te gaan naar het hotel en daar maar wat aan de was te doen. Het hotel, heel erg verouderd en aan de buitenkant niet optimaal onderhouden, zag er gelukkig nog wel precies hetzelfde uit. Alleen de wijk waar deze gevestigd is, is zeg maar gerust uitgestorven. Naast de guest laundry zat de receptie en nadat we de was in de machine hadden gedaan zijn we even naar binnen gelopen om wat kwartjes te regelen voor het apparaat. Ik had net niet genoeg. Normaal kun je altijd wisselen, maar bij deze (zelfde als bij het inchecken) chagrijnige dame kon het niet. Was weer uit de machine gehaald en terug gelopen naar onze kamer. Hier hebben we wat brood in de oven gegooid en tijdens het eten hebben we een aantal afleveringen van NCIS gekeken. Morgen gaan we naar Michigan, maar onderweg stoppen we bij een Nationaal Park.