Ook vanmorgen zaten we al vroeg aan het ontbijt. Daarna snel de koffers ingeladen en op weg.

Precies om 8 uur reden we van het terrein van ons hotel af, op naar de volgende bestemming in Somerset. Onderweg hebben we in ieder geval 1 stop in gedachten en afhankelijk van de tijd dat we daar kwijt zijn, wellicht nog een tweede stop. Maar voordat we goed en wel op weg kunnen moet er eerst een kleine tussenstop gemaakt worden bij Walmart voor een brood. Onderweg hier naar toe zagen we al verschillende koetsjes rijden onderweg naar de kerk.

Onderweg naar de kerk2

Op een gegeven moment zagen we zelfs een stel lopen.

Onderweg naar de kerk

Verder was het erg rustig onderweg. De rit zou lang duren, we hadden Tom namelijk opdracht gegeven om Tollwegen en snelwegen te vermijden. Was het eerste deel van de rit heuvelachtig, het werd al snel bergachtig, wat de rit zo mogelijk nog leuker maakte.

Rijden door Pennsylvania

Het Shawnee State Park (onze eerste doel van deze dag) hadden we snel gevonden en nadat we een leuk plekje hadden gevonden hebben we eerst het brood gegeten wat we ’s morgens gehaald hadden. Na de lunch hebben we de auto geparkeerd en zijn we de Lake Shore Trail gaan lopen. Deze trail is 6,47 km en loopt volledig langs een meer. Je kan wel goed zien dat het weekend is en dat het erg lekker weer was, want het was erg druk met vissers, gezinnen die in het park komen barbecueën, wandelaars en mensen die op het meer willen recreëren. Zo ook wij, we hadden deze trail thuis al uitgezocht en het was een mooie trail. We hebben weliswaar geen wildlife gezien, maar dat maakt het wandelen niet minder.

shawnee state park

Rond half 3 waren het meer rondgelopen en was er nog genoeg tijd over om naar de volgende bestemming te rijden. Omdat het dit weekend Memorial Day weekend is leek het ons wel gepast om bij het UA93 Memorial te stoppen. We waren hier in 2012 al geweest, maar het had toen zoveel indruk gemaakt dat we het nog een keer wilden zien. Onderweg hier naartoe hebben we nog een onverwachte stop gemaakt bij een lookout. Hier kun je een mooi uitzicht zien van Pennsylvania. Sjon was echter meer geïnteresseerd in een blauwe corvette. Volgens mij heeft hij de eigenaar zelfs gevraagd of hij niet wilde ruilen.

lookout point

Schijnbaar wilde de beste man dit niet, want wij vervolgden onze rit in de Equinox. Bij het Flight 93 Memorial was het erg druk, veel drukker dan de vorige keer dat we hier waren. Maar ook nu weer maakte het diepe indruk op ons. Helemaal met de recente gebeurtenis van de MH17 in gedachten.

Flight 93 memorial

Deze passagiers hebben er op een gegeven moment bewust voor gekozen om de terroristen te overmeesteren en het toestel te laten neerstorten.

Memorial De vlucht

Nadat we hier genoeg indrukken hadden opgedaan, hebben we Tom ingesteld voor het hotel in Somerset. Dit was nog maar een klein ritje van een half uur, waardoor we om kwart over 5 het hotel binnen liepen. Nadat we onze “sleutels” hadden ontvangen hebben we de auto uitgeladen. Ook deze avond hebben we doorgebracht met televisie kijken (wedstrijd van de Yankees). Morgen gaan we naar Columbus in Ohio. Sjon heeft hier in 1998 een week voor zijn werk gezeten en wilde daar graag een keer met mij naar toe. We hebben zelfs hetzelfde hotel geboekt (ook al is het nu van een andere keten), ook hebben we online om dezelfde kamer gevraagd, maar of dat gelukt is weten we morgen pas. Onderweg naar Columbus willen we een stop maken bij wederom een statepark om daar weer lekker te wandelen.