Zoals bij de meesten van ons het geval is, waren we de eerste ochtend heel vroeg wakker. Te vroeg vonden we, dus hebben we ons omgedraaid om te proberen of we nog wat extra slaap konden pakken.

En dat lukte, de tweede keer werden we even na 6 uur wakker. Als eerste hebben we de koffers opnieuw ingedeeld, zodat het rondreizen makkelijker wordt en je precies weet wat in welke koffer ligt. Daarna werd het tijd voor het ontbijt. Het ontbijt was zoals verwacht en na het stillen van onze knorrende magen zijn we terug naar onze kamer gelopen. Hier hebben we eerst rustig aan gedaan, verslag getypt, foto’s uitgezocht en ga zo maar door. Rond een uur of 11 hebben we de sleutels van de kamer afgegeven en zijn we richting de Christiana Mall gereden. Over iets wat misschien op 10 minuten afstand van het hotel ligt, hebben wij door het niet rijden over tollwegen een half uur gedaan. Je krijgt dan wel een betere indruk van de omgeving, want een snelweg is ten slotte maar een snelweg. Bij de JC Penney vonden we een mooi plekje om onze Equinox te parkeren en zijn we de mall ingelopen. De mall is groot, leuk opgezet, maar weinig sfeer.

Mall Mall2

Nadat we het hele rondje hadden gelopen, met hier en daar een stop in een winkel en een lunch in de foodcourt zijn we teruggelopen naar de auto. Aan de overkant zat een Michaels en ook daar hebben we even door heen gelopen. Hier kon ik echter niets vinden wat een toevoeging zou zijn aan mijn scrapvoorraad, dus zonder aanwinsten zijn we weer teruggelopen naar de auto. Tom werd ingesteld op ons volgende hotel en ook hiervoor hebben we de tollwegen vermijden aangezet. De weg door het heuvelachtige Pennsylvania was super en kwamen we onderweg al veel Amish tegen.

heuvellandschap

Een vijfspan

 koets

Wachten langs de kant van de weg

Gelukkig had ik als een echte paparazzi mijn camera op scherp staan en kon ik er een aantal op de foto zetten. Bij het hotel aangekomen hebben we de spullen uit de auto geladen en zijn we na een slokje drinken weer op pad gegaan.

Paard en wagen

Op de step

In het nabij gelegen Lancaster hebben we bij de Walmart brood gehaald voor het avondeten (we hadden per slot van rekening al tussen de middag warm gegeten). Omdat de vermoeidheid begon toe te slaan zijn we hierna weer terug gereden naar het hotel.

Contrast

wachten voor het stoplicht

In het hotel hebben om niet te vroeg te gaan slapen televisie gekeken en hebben het vol weten te houden tot 10 uur. Morgen gaan we door de omgeving rijden op zoek naar Amish en als we tijd over hebben naar de Tanger Outlets welke in Lancaster aanwezig zijn.