Het wordt een beetje eentonig, maar ik kan niet anders zeggen als dat het geweldig is. Vanmorgen hebben we wederom op het balkon ontbeten en gelukkig hadden we nu geen last van rokende medebewoners.

Ontbijten op het balkon

vroege ochtendzon

De noot op de deur heeft schijnbaar geholpen. Na het ontbijt hebben we de koffers op bed gelegd en zijn vast begonnen met het herverdelen van onze bagage.

koffers inpakken

Hierna hebben we de inmiddels gevonden schelpen zandvrij gemaakt en laten drogen op een stuk keukenrol. Als je de schelpen zo bij elkaar ziet, weet ik zeker dat mijn project geslaagd zal zijn.

schelpen

Inmiddels was het bijna lunchtijd en hebben we een brood in de oven gegooid en hebben we de tafel op het balkon gedekt. Na de lunch wilden we naar het strand lopen en zagen een bald eagle langsvliegen en vlakbij ons appartement op een soort van nest stoppen. Uiteraard ga ik dan snel weer naar binnen om de lens te wisselen en deze geweldige vogel op de foto te zetten.

bald eagle

bald eagle2

Ik blijf dit de meest geweldige roofvogels vinden die er zijn. Nadat we een paar keer de vogel op de prent hadden gezet hebben we de lens wederom gewisseld en zijn toen echt naar het strand gelopen. Dit keer zijn we de andere kant opgelopen en onderweg natuurlijk nog wat schelpen geraapt. Op een gegeven moment keek ik naar de lucht en zag ik wel zeker een stuk of 10 bald eagles vliegen. We hadden in de Everglades al gehoord dat het overwinteraars zijn en dat ze zomers richting het noorden vliegen en in de winter (als je het hier winter kan noemen) terug komen. Waarschijnlijk is dit dus een groep die teruggekomen is. Wat ontzettend gaaf dat we dat hebben mogen zien.

lopen langs het strand

We hebben een heel eind gelopen en op een gegeven moment zagen we vissers. Eén van deze vissers had wat aan zijn hengel hangen en terwijl wij iets het tempo verhoogde zagen we dat hij een jonge hamerhaai binnen haalde.

hamerhaai

Terwijl ze probeerden de haak uit zijn mond te halen, spartelde het beestje erg tegen.

hamerhaai2

hamerhaai3

Omdat ik tijdens een programma over haaien had gezien dat als je ze op hun rug houdt ze in een soort bewusteloze staat komen, melde ik dat bij deze vissers en inderdaad nu konden ze heel gemakkelijk de haak eruit halen en de haai weer terug laten zwemmen naar het diepere water. Ondanks dat ze al wat jaren op haaien visten hadden ze dit nog nooit gehoord en vonden het een waardevolle tip. We hebben nog een stukje doorgelopen en zijn gestopt bij het punt waar we in 2001 voor het eerst het strand van Sanibel ontdekt hadden. Nu vonden we het wel welletjes en zijn de terugweg gestart. Bij de vissers (welke uit Engeland kwamen) zijn we nog even gestopt en hebben wat staan kletsen. Hij vertelde dat hij alleen maar van dit formaat hamerhaaien had gevangen hier. Een andere visser had één keer een haai van ruim 180 cm gevangen, dat is dus wat serieuzer. Nu houdt ik al niet van zwemmen in de zee, maar dit is de andere reden waarom ik hier het water niet inga. Ik wist al van één van de vorige keren dat er hier haaien zwommen en nu heb ik ze dan ook met eigen ogen gezien. Al moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat het fascinerend was om hem van zo dichtbij te zien. Bij het appartement aangekomen hebben we eerst wat gedronken en zijn verder gegaan met het uitzoeken van de spullen. Door het vertrek van Romy en Ramon heb ik het ingepakt op een manier die niet handig is voor een terugreis. Morgen moeten we om 10:00 uur dit mooie plekje op aarde verlaten, maar we weten nu al zeker, hier komen we terug. Morgen gaan we via wat stops terug naar Orlando om nog een laatste keer een auto swap te doen (ik denk dat we gaan proberen deze auto te houden), want onze rentelcontract loopt morgen af. Als we onze bestaande contract met één dag wilde verlengen en inleveren in Tampa, werd het huurbedrag bijna dubbel zoveel. Dus hebben we een dag eerder terugbrengen in Orlando en een nieuwe auto voor 1 dag geregeld met terugbrengen in Tampa en dat kost ons nog geen 30 Euro. Onze laatste nacht brengen we in Tampa vlak bij het vliegveld door waar we zondagmorgen vroeg via Chicago terugvliegen naar Nederland.