Ook vanmorgen waren we vroeg wakker en na het ontbijt op het balkon en het rondje onder de douche zijn we in de auto gestapt om naar Captiva te rijden.

Eerst hebben we bij de receptie aangegeven dat we nu al twee ochtenden last hebben van iemand die op het balkon aan het roken is, terwijl dat verboden is. Normaal zullen wij daar niets van zeggen, maar we moeten gewoon naar binnen en de deur dicht doen en dat vind ik zonde van het geluid van de zee en het uitzicht. Ze zouden hier zeker actie op ondernemen. Maar goed, Captiva is een eiland wat naast Sanibel ligt en alleen via een brug vanaf Sanibel met auto bereikbaar is. Captiva is een stuk kleiner dan Sanibel en hierdoor iets gewilder door de jetset. Dit kan je ook zien aan de huizen die hier staan. Wij zijn eerst bij de Starbucks gestopt voor een heerlijke Pumpkin Spice Latte met een slice Lemoncake (welke we samen delen). Nadat we hier even gezeten hebben, zijn we door de winkeltjes heen gelopen, maar konden niet iets leuks vinden of iets wat betaalbaar is. Hierna zijn we naar het eind van de weg gereden om daar bij het strand te kijken. Omdat het betaald parkeren is en je minimaal voor 2 uur moet betalen, wilden we maar weer weggaan. Ik besloot toch even te kijken op het strand en juist op dat moment zwommen er dolfijnen voorbij.

Dolfijnen

Ik terug naar Sjon, parkeergeld betaald en met grotere lens terug gelopen. Ik kon nog net één foto maken en toen waren ze uit beeld verdwenen.

Dolfijnen2 Dolfijnen3

We besloten omdat we toch betaald hadden een stukje langs het strand hier te lopen. Het zand op deze strand is anders en minder schelperig.

Captiva strand

Niet dat er geen schelpen liggen, maar anders. Ik kwam onderweg een aantal mooie schelpen tegen en begon deze te verzamelen. En voordat ik het wist had ik er een heleboel en ontstond het idee om er thuis iets creatiefs mee te gaan doen. Maar ja dan heb ik er nog wat meer nodig.

Captiva strand2

Gelukkig hebben we nog even.

Welke kant op

Terug bij de auto zijn we teruggereden naar Sanibel, maar onderweg zijn we gestopt bij de lokale supermarkt voor wat verse broodjes en tomaten. Terug gekomen bij het appartement hing er op de deur een briefje (niet alleen bij ons, maar ook bij onze buren en later bleek ook bij de verdieping boven en onder ons) over dat het verboden is te roken op het balkon en dat er iemand last had van gerook. Heel netjes en heel discreet dus. Ben benieuwd morgenochtend. In het appartement hebben we eerst op het balkon geluncht om vervolgens onze zwemkleding aan te doen en naar het strand te gaan. Hier hebben we een heel eind langs de waterrand gelopen, eerst met de zon op onze rug en vervolgens met de zon in het gezicht.

eten zoeken

Ook nu hebben we veel schelpen gezocht, maar ook met een visser staan praten.

schaduwen

Hij was aan het vissen naar haaien (ja deze zitten hier en we hebben in het verleden wel eens foto's gezien van mensen die er één gevangen hadden). Terwijl we daarover aan het praten waren vloog er een osprey voorbij met een behoorlijke vis in zijn klauwen. Sjon had op dat moment de camera en miste hem. Gelukkig ging hij even verderop op het strand zitten waardoor we er toch nog een foto van konden maken.

Osprey

Teruggekomen in ons appartement hebben we een magnetronmaaltijd in de magnetron gezet en terwijl we deze aan het opeten waren hebben we nog een aflevering van Bones gekeken. Na het eten zijn we nog even naar het strand gelopen om daar te genieten van een hele mooie zonsondergang.

zonsondergang

zonsondergang2

zonsondergang3

zonsondergang4

Op het moment dat het bijna donker was zijn we weer naar binnen gegaan. Hier hebben we wat televisie gekeken. Morgen gaan we waarschijnlijk weer wandelen op het strand (want zwemmen erin doen we niet, ondanks dat het water lekker is) en verder hebben we geen plannen.