Vannacht waren we allebei zonder reden om 3 uur klaar wakker en na een half uurtje wakker gelegen te hebben, deden we toch nog maar een poging om verder te slapen en gelukkig lukte dat.

Nu was even na half 8 uur voordat we wakker waren. Na nog even alle reacties gelezen te hebben zijn we er maar uit gegaan. Alle spullen bij elkaar gezocht en naar voor vertrek eerst nog even naar de ontbijtruimte gelopen voor een ontbijt. Tijdens het ontbijt besloten we om niet met de ranger te gaan wandelen. Er was zoveel regen gevallen gister en vannacht, dat zo'n wandeling alleen maar door het drassige of over gladde boardwalken gaat. Daarnaast zijn er op dit moment zoveel muggen, dat dat een wandeling niet leuker maakt. Dus teruggekomen in het hotel hebben we ons verder gereed gemaakt voor vertrek naar Sanibel Island. Eerst hebben we nog wat sap in de Equinox moeten gooien en op deze boardcomputer zit een handig tooltje hiervoor. Deze geeft aan waar een tankstation dichtbij zit en wat de prijs per gallon is. Er zat er één op ongeveer ¾ mile met een prijs van $ 3,05. Wij daar naar toe gereden (de auto wijst je ook de weg) blijkt het een tankstation van BJ's te zijn en daar heb je een membership voor nodig. De prijs was zelfs nog een cent per gallon goedkoper. Het meisje van het tankstation gaf aan dat er voor niet membership mensen geen mogelijkheid was om te tanken, want dat had ik gevraagd. Het volgende station was toch wel wat verder en we wilden graag op pad. Als oplossing gaf ze aan misschien een trial membership, maar hiervoor moesten we de winkel binnen. We waren toch nieuwsgierig wat dat BJ's was, dus wij naar binnen voor een trial membership. Nadat we deze kaart hadden ontvangen hebben we een rondje door de winkel gelopen. Het is vergelijkbaar met de Makro, maar dan kleiner en minder producten. Wel zagen we later dat de prijzen goed laag zijn. 2 potten pindakaas van 48 oz kosten daar $ 9,99 terwijl je voor deze zelfde potten bij de Walmart $ 11,62 neerlegt. Niet dat we er iets gekocht hadden, maar dit viel toevallig op toen we later bij de Walmart liepen. Hierna zijn we met onze membershippas naar het tankstation gereden en hoefden nu niet te prepayen, dus konden de tank helemaal vol gooien. Ik kon gewoon cash betalen en nadat we dat netjes gedaan hadden zijn we via de Tamiami Trail richting Fort Myers gereden.

Anhinga

Anhinga2

Onderweg kregen we ook nu weer regen (er schijnt een tropische storm bij Mexico te zitten en deze pusht veel regen in de richting van Amerika), waardoor we dus geen stops onderweg hadden. De enige stop die we gedaan hadden was bij het Big Cypress visitor center om wat te eten en een sanitaire pitstop. In het water bij dit visitorcenter lagen een aantal behoorlijk grote alligators en op nog geen 10 meter afstand was een man aan het werk om een stuk hek te bouwen.

Alligator

Alligator2

We raakten even met hem aan de praat over de alligators en of hij niet bang was aangevallen te worden. Hij stond per slot van rekening de hele tijd met zijn rug naar ze toe. Het schijnt dat ze een sissend geluid maken op het moment dat ze gaan aanvallen, dus hij is voorbereid, maar de kans dat ze hem aanvallen is heel klein, want hij is te groot om op gegeten te worden en zolang hij hen niets doet, doen zij hem niets. Hierna hebben we onze weg vervolgd en zijn bij de Walmart in Fort Myers gestopt voor wat boodschappen voor de komende dagen. Sanibel Island bereik je via een tolbrug en we willen proberen om niet van het eiland af te gaan de komende dagen, dus we moesten wel wat voorraad inslaan. Hierna zijn we naar het appartement gereden en ondanks dat het enorm waaide en de lucht wat donkerder was, is het uitzicht wat je als eerste ziet als je het appartement binnenstapt in één woord wow. Voordat we alle spullen geplaatst hadden even snel wat foto's gemaakt van het appartement, want dit zag er toch wel super uit.

Oceans reach 3B3

Inmiddels was het zonnetje ook een beetje doorgebroken en zijn we naar het strand gelopen om daar even te kijken. Ik denk dat we hier lekker even een half uur hebben staan uitwaaien om vervolgens weer terug te lopen naar het appartement.

Vogels Vogels2

appartementencomplex

kunst op het strand

vanaf het strand

Hier heb ik eerst het verslag van de dag ervoor geschreven om daarna wat eten te maken. Een nadeel van in oktober gaan is dat het erg vroeg donker is, dus de rest van de avond hebben we op de bank gezeten en hebben wat afleveringen van Bones gekeken. Morgen gaan we als het weer het toelaat wat tijd aan het strand door brengen. Dit kan zijn wandelen, op een ligbedje liggen of gewoon zitten op een handdoek. We zien wel wat de dag ons brengt.