Na 2 weken in een Kingbed geslapen te hebben was het toch wel wat vreemd om op een double bed te slapen. Maar ook de geluiden van mensen die langs je raam lopen was weer enorm wennen.

Maar goed, dat went snel en we hebben prima geslapen. Vanmorgen waren we mooi op tijd wakker en na het lezen van de reacties en wat mailtjes beantwoorden zijn we naar de ontbijtruimte gelopen. Het was op dat moment al lekker warm, dus dat beloofd wat voor de rest van de dag. Na het ontbijt hebben we de spullen opgeruimd en zijn richting Kennedy Space Center gereden. Het was al erg druk en we moesten voor het eerst sinds we hier komen betalen voor de parkeerplaats. Ook de entree is in vergelijking met 2010 (de laatste keer dat we hier waren) behoorlijk duurder geworden.

bij de bus

Maar goed we blijven het interessant vinden en vol verwachting liepen we naar binnen. Als eerste hebben we de bus gepakt die ons langs het lanceerplatform 39B bracht.

Mijn schatjes

Deze zijn ze helaas aan het ontmantelen en het was mij niet helemaal duidelijk of ze er ook weer een nieuwe gingen bouwen. Wel begreep ik dat ze er 2 lanceerplatforms bij gaan bouwen voor de commercial flights in space en andere raketbouwers met de tijd. Dus ik neem aan dat 39B gewoon in ere hersteld wordt. De eerste plek waar we de bus mochten verlaten was de hal van de Apollo Saturn V Center.

Apollo center

Dit is altijd heel indrukwekkend en we kunnen ondanks dat we er al meerdere keren geweest zijn geen genoeg van krijgen.

Zoveel te zien

 

in het centrum

Man op de maan

onder de apollo

Ook Ramon vond het allemaal super interessant en heeft op een gegeven moment (met dank aan de free WiFi) via Skype zijn ouders ook mee laten genieten van alles. Nadat we hier toch aardig wat tijd hadden doorgebracht zijn we weer in de bus gestapt richting het hoofdgebouw. Hier zijn we direct doorgelopen naar het gebouw van de Atlantis en wow wat is dat geweldig gedaan. Ik stond gewoon met kippevel toen de Atlantis tevoorschijn kwam.

Atlantis

Ik kreeg zelfs een moment dat er niemand meer bij stond en ik dus een foto kon maken van de shuttle. Ik leek wel een spons zoveel informatie is er in deze hal te vinden over de spaceshuttles en de geschiedenis hiervan. Echt super!

 spaceshuttles

Ik kon nog wel uren blijven rondlopen om zoveel mogelijk te zien en te lezen, maar helaas om 17:00 uur sloot het centrum. We wilden nog wel graag de launch experience doen, deze hadden we in 2010 ook al gedaan, maar wisten dat dit echt geweldig was. Nadat we gelanceerd waren wilden we wat drinken halen, maar toen bleek dat er nog maar op één plek wat te krijgen viel en het inmiddels al 10 voor 5 was, besloten we om buiten het park maar wat te halen. Uiteindelijk zijn we bij een Dairy Queen gestopt. Hier hebben we 2 combogerechten gedeeld en aansluitend een heerlijke blizzard genomen. Omdat we deze vakantie nog niet echt lekker door een Walmart gestruind hadden leek het ons wel wat om dit te doen om nog wat tijd te overbruggen, anders waren we wel heel vroeg in onze hotelkamers. Morgen gaan we via het Manatee Observation Deck naar McCoy, waar we Romy en Ramon afzetten voor hun terugvlucht en rijden wij door naar Florida City om daar 2 dagen in de Everglades door te brengen.