Zoals gezegd heb ik vanmorgen de wekker gezet en vlak daarna zijn we er uit gegaan. Koffers op bed en verder inpakken maar. Na verloop van tijd waren Romy en Ramon ook wakker.

Alle spullen uit hun kamer gehaald, bed afgehaald en in de was gegooid. Koelkast leeggehaald en ga zo maar door. Het ging allemaal in een razend tempo, want om half 10 waren we klaar voor vertrek. Omdat we verder niets meer te doen hadden en echt alles in gepakt was zijn we ook maar vertrokken. We hebben voor de laatste keer deze vakantie de deur van de Country Creek Lane afgesloten en richting Blue Springs State Park gereden. Onderweg hebben we gestopt bij de WaWa om te tanken en hebben we daar een beker koffie met wat donuts gehaald voor onderweg. Deze koffie smaakte meer dan prima (durf bijna niet te zeggen, maar komt in de buurt van Starbucks) en is nog leuk betaalbaar ook. De donuts zijn ook erg smaakvol en zo konden we de rit wel door komen. Bij het Blue Springs State Park aangekomen zijn we uiteraard meteen naar het water gelopen en liepen daar vrijwel direct tegen een Red-shouldered Hawk aan. Wat een mooie beesten zijn dat en dan echt zo ontzettend dichtbij.

Red-shouldered hawk

Het dier bleef ook rustig zitten en na hier even van genoten te hebben zijn we doorgelopen. Bij één van de steigers zagen we een anhinga zijn ontbijt of misschien wel lunch vangen en vervolgens veroberen.

Anhinga met ontbijt

catfish anyone

Weer iets verderop zagen we een eekhoorn vast een voorraad aanleggen voor de winter (hebben ze die dan in Florida??)

lunch

en in plaats van manatee's (nog te warm in de buitenwateren) zagen we jongelui in een tube van het mooie weer genieten.

tuben

Tijdens de wandeling terug zagen we 3 schildpadden een wedstrijd houden met een white heron als scheidsrechter. Iets verderop ligt in het publiek een gator, maar deze is niet echt geïnteresseerd in de wedstrijd.

turtlerace

Terug gekomen bij de plek waar de hawk zit zien we een eekhoorn zijn best doen om de hawk te verjagen en het lukt hem ook nog. Vervolgens kijkt hij mij aan met een blik van had je wat?.

Red-shouldered hawk2

had je wat

 Dit vonden we wel genoeg en zijn toen maar doorgereden naar Titusville om te kijken of we al konden inchecken in het hotel. Helaas waren de kamers nog niet klaar, waarop we doorgereden zijn naar Cocoa Beach.

cruiseschip

Hier hadden we een afspraak met een vriendin van ons. We zouden bij haar een gezellig middag je op het strand doorbrengen. We waren er iets eerder dan afgesproken en na een paar minuten kwam Sherri aangelopen. Als eerste zijn we met haar mee gelopen naar haar appartement (wat een uitzicht) om ons om te kleden en hierna zijn we via een afgesloten hek naar het strand gelopen. Het was heerlijk rustig op dit stuk van het strand. Dave haar verloofde was aan het surfen en duurde even voordat hij doorhad dat wij inmiddels gearriveerd waren.

lekker aan het strand

We hadden Dave nog niet eerder ontmoet, maar we hadden direct een klik met hem. Romy en Ramon hebben op een gegeven moment de stoute schoenen aangetrokken en zijn op de surfboard gestapt.

surfles krijgen

Ze hadden beiden al snel de truc onder de knie en gleden perfect op de golven mee.

 Romy in de golven

Dave en Sherri

Echte Floridians

cruiseschip2

gezellig met zijn allen op het strand

We hebben zo heerlijk in het zonnetje gezeten tot zeker half 6 en toen zijn we naar het appartement van Sherri terug gelopen om ons daar weer om te kleden. Nadat we nog even wat gedronken hadden zijn we richting het hotel gereden en waren de kamers klaar. Het meisje achter de receptie herkende mij nog van 's middags en maakte er zelfs een dolletje van. Nadat we alle koffers in de kamer hadden gezet zijn we naar de overkant gegaan om bij Denny's te eten. Het was al wat later en echt veel honger hadden we niet. Morgen gaan we naar Kennedy Space Center en misschien als we nog wat tijd over hebben een beetje door de omgeving rijden.