Omdat we vandaag naar Universal wilden hebben we voor de zekerheid de wekker maar gezet. Maar toen we om 7 uur wakker werden regende het nog steeds. Het zou wel opklaren, maar zo zag het er op dat moment nog niet uit.

Twijfelen of we nu wel of niet zullen gaan. Want ja morgen is onze laatste volle dag in de villa en dan hebben we voor 's avonds al de Halloween Horror Nights in Universal staan. Als we dan ook overdag naar Universal gaan, wordt het wel een lange dag en moeten we vandaag alles al klaar hebben voor vertrek vrijdag. Een beetje neuzen op internet gaf uitkomst. De lokale buienradar gaf aan dat de bui bijna voorbij was en dat er bij Universal nauwelijks iets viel. We namen toch maar de gok. Terwijl we in de auto stapten regende het nog en toen we bij Universal uitstapten was het droog. En we hebben de hele dag geen druppel regen gehad. Als eerste zijn we naar de Studio's gegaan om daar het nieuwe gedeelte van Harry Potter te bekijken. Vol verwachting stapten we Diagon Alley binnen en wat is dat super leuk zeg.

Diagon Alley

Je hebt echt het gevoel dat je de film van Harry Potter binnen stapt. Het zijn veel winkeltjes, maar met allemaal spullen die vanuit de boeken en de films zo herkenbaar zijn. Nadat we een klein rondje gelopen hadden hebben we 2 bekertjes boterbier gekocht en met zijn viertjes opgedronken.

boterbier

Ramon vond het geloof ik wat minder, maar wij hebben er weer van genoten. Na het boterbier zijn we naar de enigste attractie geweest die hier is, namelijk met een karretje door Gringotts bank. Dit is een 3D attractie, maar echt super gaaf en de wachtrij viel reuze mee.

Gringotts

Omdat ik ergens een keer had gelezen dat mensen voor de Hogwarts express heel lang (geloof wel 7 uur) in de rij stonden wilde ik nu graag die trein doen naar het andere park. Of dat het vandaan wel heel rustig was of de nieuwigheid er nu vanaf was weet ik niet, maar na 10 minuten zaten we in de trein naar Island of Adventure.

perron 9 driekwart

zweinstein express

De treinrit is super leuk gedaan, en duurt niet lang.

zweinsveld

Bij het kasteel aangekomen zijn we als eerste wat gaan eten en daarna naar de attractie in het kasteel gelopen. Ik weet nog van de vorige keer dat ik door het simulator gedeelte erg veel last had van motion sickness, maar dat ik het een supergeweldige attractie vond. De wachtrij was ook hier niet lang en we zijn in de rij gaan staan. Ook nu vond ik het een meer dan geweldige attractie en kwam ik er dit keer minder misselijk uit.

auto

 

Mandragora

Via de winkeltjes zijn we terug gelopen naar de trein en hebben omdat de wachtrij wederom kort was (komt misschien door de tijd van het jaar, want we hebben het nog niet echt druk meegemaakt in de parken) de trein terug naar Diagon Alley gepakt.

Diagon Alley2

Hier hebben we nog een rondje langs de winkels gedaan en vonden het toen wel mooi geweest.

aangenomen

De temperatuur was inmiddels ook weer behoorlijk aan het stijgen. Omdat we de rest van Universal niet zo heel bijzonder vinden, zijn we via diverse winkels (airco) teruggelopen naar de uitgang. Bij Guest Services hebben we vast een kaart gehaald, zodat we morgen voorbereid zijn voor de horror nights. Op de terugweg hebben we de toeristische route gereden naar Kobé waar we nog net op tijd waren voor de early bird prijzen en heerlijk hebben gegeten.

kobe

De show die er tijdens het eten voor je opgevoerd wordt maakt het eten nog leuker, maar het is vooral ook erg lekker.

eten wordt bereid hmmm

hmmm2

Na het eten zijn we richting huis gereden en hebben daar het verslag van de dag ervoor geschreven. Morgen hebben we overdag niets, want we moeten voorbereidingen treffen om vrijdagmorgen vroeg ruimte te maken voor de volgende huurder. Zoals gezegd gaan we wel morgenavond naar de horror nights in de Universal Studio's en dan met name voor het Walking dead gedeelte......