We waren dus niet al te vroeg wakker en vonden Busch Gardens wel een goed plan om te doen vandaag. Om 10 over 10 reden we weg van de Country Creek Lane en hebben Tom ingesteld voor de kruip door sluit door route (in ieder geval voor het eerste deel van de reis).

Om even voor half 12 liepen we het park binnen op en zijn we direct doorgelopen naar de Cheetah's in de hoop dat we de Cheetah run nog konden mee pakken. Helaas was de presentatie al voorbij, maar gelukkig bleek achteraf dat er geen run geweest was.

Cheetah

Deze wordt 1 keer per dag gedaan en ze proberen het niet op dezelfde tijd te doen om te voorkomen dat het routine wordt. Dus misschien hadden we geluk en konden we het om 3 uur wel meemaken. Hierna zijn we naar de kangaroo's gelopen om daar de kangaroo's te voeren. We kochten 2 bakjes voer en liepen het verblijf binnen. We wisten niet wat we verwachten moesten, maar wat een geweldige beesten zijn dit.

Romy kangaroo

En hun vacht zo ontzettend zacht. Terwijl ik een bruin kleurig mannetje aan het voeren was liep er een verzorgster voorbij en zij gaf aan dat hij Copper heette. Toen ik dacht ik ga nu op een ander plekje voeren, liep hij gewoon met me mee.

Bianca kangaroo

Sjon kangaroo

Nadat de bakjes leeg waren, hebben we de kangaroo's gedag gezegd en zijn we doorgelopen naar de Lory Landing. Hier zitten regenbooglori's en die kun je voeren met een bakje nectar. We hadden ook nu weer 2 bakjes en liepen naar binnen.

Sjon Lori

Bianca Lori2

Bij de bakjes nectar zat ook een gratis foto en toen de bakjes leegwaren, was er nog geen foto genomen (we hadden natuurlijk wel zelf foto's gemaakt). Romy en Ramon weer naar de kassa en daar gaf ze inderdaad aan dat ze ons vergeten was te fotograferen. Nu kregen we nog 2 keer een bakje nectar.

Romy Lori

Het zijn echt leuke vogeltjes die regenbooglori's en het is dat we nog meer wilden doen, maar ik had er nog wel even willen blijven.

regenboogloris

Omdat we bij de ingang ons brood buiten het park in een locker moesten doen en het inmiddels wel lunchtijd was zijn we weer naar de uitgang gelopen en hebben daar ons brood gegeten. Hierna zijn we weer het park binnen gegaan en hebben de attractie Gwazi gedaan. Deze hadden we in 2008 als laatste gedaan en vonden hem toen helemaal geweldig. Helaas is er in de 6 tussenliggende jaren weinig onderhoud gepleegd en lijkt het nu als de achtbaan vierkante wielen heeft. Wij alle vier vonden het niets aan en hadden door de hoge snelheid en niet soepel lopen van de wielen pijn in zijn nek en hoofdpijn. We hadden ook gelijk voor de rest van de dag voldoende attracties gedaan. We zijn via de Sheikra naar de tijgers gelopen. Helaas zijn de witte tijgers er niet meer, maar is er wel één cinnamon tiger. Deze is qua kleur vind ik mooier dan de andere 4.

Cinnamon tiger

Ze lagen alle 5 een beetje te genieten van het mooie warme weer totdat er een verzorgster kwam vertellen over de tijgers. Fijn om te zien dat er beweging in zat, want dat levert toch altijd leukere foto's op dan wanneer ze niet van hun plaats komen.

tijgers

Na de tijgers zijn we via Falcon's fury (vrije val attractie en de hit op dit moment in Busch Gardens), de olifanten en de leeuwen teruggelopen naar de cheetah's. We waren nu op tijd voor de presentatie, maar helaas weer geen run. Het blijkt dat de run 5 keer per week wordt gehouden en dat ze vandaag vanwege de slechte weersvoorspellingen de run niet deden.

cheetahs

We hadden dus puur pech. Ondertussen begon het aardig donker te worden boven ons hoofd en zijn we richting de uitgang gelopen.

collage

We zaten nog maar net in het trammetje of het noodweer (een echt typisch Floridiaans buitje, kort maar heftig) barstte los. Ondanks dat we een dak boven ons hoofd hadden waren we toch nat geworden. Bij de auto aangekomen hebben we even onder een afdak gestaan tot het ergste regen voor bij was. Helaas konden we niet voorkomen dat we natte voeten kregen door de grote plassen op de weg., maar goed het was de eerste regen die we kregen deze vakantie en we hebben alles gedaan in Busch Gardens wat we wilden doen. Omdat de temperatuur wel heel hoog was hadden we trek in een ijsje en via de Mifi zochten we naar een Dairy Queen of Coldstone dichtbij. Het is de Coldstone geworden. Na het ijsje hebben we Tom ingesteld op thuis en kwamen op de I4 in een dikke file. Er bleek een heftig ongeluk gebeurd te zijn waarbij een truck met een grondboor van de weg geraakt was en zelfs op zijn kant heeft gelegen.

ongeluk onderweg

regenbui

Toen we de kijkersfile doorwaren konden we in één keer doorrijden naar de 27, waar we nadat we diverse winkels in Posner Park hebben bezocht bij de Cracker Barrel gestopt zijn om wat te eten. Terwijl we daar binnen zaten kwam het weer met bakken de hemel uit. Waarschijnlijk de regenbui die we in Tampa al eerder op ons hadden gehad. Gelukkig was het weer voorbij toen we klaar waren met eten en nu zijn we rechtstreeks naar de villa gereden. De voorspellingen zijn dat het de hele nacht zou regenen, maar dat het morgen weer opklaart. Thuis gekomen hebben we nog even gezeten en zijn we naar bed gegaan. Morgen willen we wel naar Universal Studio's dus we gaan maar voor de zekerheid de wekker zetten.