Voor vandaag hadden we een zwart/wit dagje op de planning staan. We zijn met z'n allen naar Seaworld gereden. Kim met haar eigen auto, want zij moest eerst nog ergens langs en wij wilden graag de dolfijnenshow van 10 uur zien.

Bijna hadden we dit gemist, want Sjon vergat gewoon de afslag, waardoor we een stukje hebben omgereden. Maar gelukkig waren we binnen voor de show begon. We besloten om dit keer helemaal bovenin te gaan zitten, maar dat is voor deze show niet een hele strategische plek. Wel hebben we van de show genoten, er gebeurt op een bepaald moment zoveel dat je gewoon niet weet waar je kijken moet.

Dolfijnenshow

Romy bij de trainers

Na de show zijn we teruggelopen naar de uitgang, want Ramon moest even terug naar de auto om zijn zonnebril te halen. Hierdoor hebben we net de show van Pet's ahoy gemist. Deze zou namelijk om 10.45 uur starten en we kwamen 2 minuten later bij het Seaport Theater aan. Normaal gesproken is deze show meerdere malen per dag, maar door een halloweenshow is het nu beperkt naar 2 shows per dag. De volgende show zou om 12 uur zijn en dan is ook de eerste show van Shamu. Dan maar kijken naar de Underwater Viewing om de tijd tot de show te overbruggen. Helaas was het bassin leeg en zijn we weer weggelopen. Op dat moment kwam ook Kim aanlopen. Kwart over 11 konden we naar binnen en hadden we hele strategische plaatsen uitgezocht. Om 12 uur begon de show en wat zijn het toch geweldige beesten, dit is echt genieten.

show 1-1

show 1-2

show 1-3

show 1-4

Zelfs Tillikum en Trua deden even mee. Hij deed 2 sprongen, spatte een paar keer en kwam even op de slideout. Toen vond hij het wel weer genoeg, want Trua was inmiddels ook al weer weg.

Tillikum

Tillikum2

Tillikum3

Trua

Gelukkig wilden de dames het wel overnemen en werden de mensen van de voorste rijen alsnog nat. Na afloop vonden een aantal het leuk om nog even wat te spelen en gingen diverse keren over de slides in het midden.

show 1 van 4

Dat was een superleuk gezicht terwijl we met wat Shamu vrienden van Kim stonden te praten.

spelen na de show

Na deze show zijn we naar de Spice Mill Burgers gelopen en hier hebben we heerlijk geluncht. We hebben voor het eerst kennisgemaakt met de tater tots (een soort aardappelkroketjes, maar dan veel lekkerder). Hierna zijn we via de shark encounter teruggelopen naar Shamu Stadium voor show nummer 2. We hadden alleen maar keus uit de shows van de dolfijnen en de shows van de orka's. Onze (lees Romy en mijn) voorkeur gaat uit naar de shows van de orka's vandaar ook hier het stadion weer binnen gelopen. Sjon en Ramon zijn in de tussentijd wat achtbanen zoals Manta en Journey to Atlantis gaan doen. We zijn nu bij de vrienden van Kim gaan zitten en voordat de show begon waren Sjon en Ramon er ook al weer. Het was wederom genieten.

show 2 van 4

Ook al moet het dezelfde show zijn, doordat je met dieren werkt zijn ze toch verschillend. Nu was Makaio de hele tijd lekker zijn eigen gang aan het gaan, dwars door de show heen.

show 2-1

show 2-2

show 2-3

Helaas kwamen Tillikum en Trua nu niet mee doen aan de show. Na deze show mag je blijven zitten en zie je de trainers de orka's trainen. Romy en Ramon wilden tijdens deze derde show wel nat worden en zijn een paar rijen naar voren geschoven... En nat werden ze, maar gelukkig is het zo warm dat je ook heel snel weer opdroogt.

show 3-1

show 3-2

Eigenlijk was het wel lekker gaven ze aan. Ook nu deden beide heren niet mee, schijnbaar hadden we vanmorgen het laatste stukje gezien, want ze hadden de afgelopen dagen bijna elke show meegedaan en Tillikum is heel grillig in het meedoen aan de shows. Omdat de laatste show om 7 uur begint en Romy graag weer eens funnelcake wilde eten, zijn we weer naar het Seaport Theater gelopen en hebben daar funnelcake gekocht. Romy en ik hadden er samen één gedeeld en dat was maar goed ook, wat zijn die dingen machtig, maar wel heel lekker. Gelukkig moet je voor het Shamu Stadium een klein stukje lopen en kon het eten hierdoor zakken. De vrienden van Kim waren inmiddels naar huis en wij zijn nu aan de zijkant gaan zitten. De verschillende soorten verlichting maken dat deze show een ander effect heeft, terwijl het gewoon dezelfde show is.

show 4-1

show 4-2

Alleen door het schemer is het moeilijker foto's maken. Na afloop van deze show zijn we via de UV, waar we nu wel geluk hadden naar de uitgang gelopen.

bij de UV

Morgen gaan we rustig starten, want Kim gaat morgen weer terug naar Nederland en nadat we haar hebben uitgezwaaid willen we kijken of we naar Aquatica kunnen.