En zo zit de eerste week er al weer op, wat gaat het toch snel en wat is het toch lekker hier. Vanmorgen wilden we wederom bijtijds opstaan, want omdat het zo ontzettend warm is had ik geen zin om naar Universal Studio's te gaan.

Dus de planning hebben we een beetje omgegooid en zijn vandaag naar Kelly State Park gereden om daar te kajakken. Ik had in het blog van Rick en Mandy gehoord over een verhuurder waarbij je alleen stroomafwaarts gaat en aan het eindpunt wordt opgehaald en teruggebracht wordt naar het beginpunt. Omdat ik niet precies weet hoe mijn schouder (heb in 2012 een ontsteking gehad, welke nooit echt helemaal is weggegaan, maar gelukkig niet veel pijn meer doet) reageert op deze beweging leek me dit mooi om uit te proberen. In eerste instantie had ik de verkeerde opgezocht op internet en toen we daar stonden, wisten we het gelijk, dit is niet de juiste. Gelukkig hebben we een mifi en kon ik in het blog van Rick en Mandy de naam opzoeken van de juiste. Kings Landings hebben we opgezocht op internet en de Tom ingesteld op het juiste adres. Daar aangekomen zag het er gelijk al beter uit als waar we eerder gestopt waren. Toen ik naar binnen liep stonden daar 3 wel hele bekende gezichten ook een kajaktochtje te regelen. Wat een toeval en gezelligheid. Rick, Mandy en Jasper hadden ook vandaag een dagje op het water op de planning staan. Nadat we alle formaliteiten hadden geregeld en we de kajakken te water hadden gelaten gingen we op pad.

Romy in de kajak

Mijn schouder deed gelukkig niet moeilijk en kon ik de peddels goed gebruiken. Met z'n zevenen achter elkaar aan gleden we door het water. De omgeving veranderde bijna iedere meter. Dan was het weer heel moerassig, dan weer meer een oerwoud. Echt prachtig en zo lekker stil. We wisten dat er voor ons 2 mensen eerder vertrokken waren, maar die hebben we helemaal niet gezien of gehoord.

turtles

Wel hebben we heel veel turtles gezien en ook hebben we regelmatig een alligator voorbij zien komen.

Gator

Gator2

Gator3

Na ongeveer de helft van de 8,5 mile die we moesten zijn we gestopt om een broodje te eten. Hiervoor moesten we door het water lopen om de kajak zo dicht mogelijk naar de kant te leggen.

collage

Na het broodje hebben we de spullen weer teruggelegd in de kajak en zijn weer verder gaan peddelen. Nu begon ik toch wel langzaam mijn armen te voelen. Gelukkig ging in het tweede deel, omdat het hier wat smaller werd, de stroming iets sneller, waardoor we minder hoefden te peddelen.

turtle

vogels

een overview

Gator4

Gator5

Helaas waren er ook bepaalde punten waar het water zo ondiep was dat ik letterlijk strandde en de hulp van Sjon nodig had om weer los te komen. Helaas kwam Sjon hierdoor ook vast te zitten, maar die kon zichzelf zonder hulp weer los krijgen. Tegen het eind kwamen we pas de eerste mensen tegen en dat komt omdat bij het eindpunt ook een kanoverhuurder zit en daar dus aardig wat toeristen of liefhebbers langskomen. Ik ben zo blij dat wij bijna 8 mile zeg maar een soort van alleen op de wereld waren met alleen maar de natuur, de stilte, de turtles en de alligators. Heerlijk! Bij het eindpunt aangekomen hadden we nog even een grappig momentje, Sjon wil zijn kayak op de kant trekken, maar dat doet hij dusdanig dat de inhoudt van de koelbox het water in gaat. Gelukkig waren bijna alle flesjes leeg en bleven dus heel mooi drijven. We moesten nog even wachten totdat Steve (van Kings Landings) kwam en nadat alle kajakken op de trailer waren geladen werden we terug gebracht naar het beginpunt. Hier hebben we Rick, Mandy en Jasper gedag gezegd en bedankt voor de gezellige dag. We zijn blij dat we jullie erbij hadden, want jullie zijn bekend hier en daardoor hebben we nog meer kunnen genieten van alles. Tom hebben we ingesteld op 112 Country Creek Lane en thuis aangekomen hebben we zelf wat te eten gemaakt. We hadden geen zin om uit eten te gaan. De rest van de avond hebben we lekker rustig aan gedaan en de indrukken van vandaag op ons in laten werken. Morgen gaan we shoppen, want het is Columbus Day weekend en dat betekent kortingen.