Een nadeel als je vroeg wakker bent is dat je 's avonds vroeg weer moe bent en daardoor weer vroeg wakker bent. Dit keer was het net na 3 uur toen de luiken bij mij open gingen. Schijnbaar hoort dit bij het ritme want ook Sjon was op dat moment al wakker.

Na nog even gelegen te hebben zijn we er toch maar uit gegaan en het verslag van onze eerste volle dag geschreven en nog meer van dat soort dingen. Rond half 7 kwamen ook Romy en Ramon eruit en hebben we ontbeten. We wilden vandaag naar het Highlands Hammock State Park vlakbij Sebring.

hih-map

De rit hiernaar toe duurt ongeveer anderhalf uur. Voor dat we die kant opgingen hebben we bij de Walmart drinken en proviand gehaald voor onderweg. We hebben onderweg Ramon laten zien waar we in 1998 voor het eerst verbleven in Florida, vlakbij Haines City. De Winn Dixie waar we onze boodschappen deden en verbaasden ons over hoe het veranderd is in de omgeving. Tom bracht ons keurig via het laatste stuk een dirt road naar het rangerstation aan het begin van het park. Daar hebben we de fee betaald en zijn naar het gedeelte gereden waar de trails waren. Nadat we onze auto hadden geparkeerd en ons ingespoten hadden met deet zagen we aan de overkant 4 herten staan.

hertjes hertjes2

Zij stonden op hun gemak te grazen en te eten. Nadat we hier even van genoten hadden liepen ze weg de bossen in. Onze sein om een trail te gaan lopen. Het eerste deel van deze eerste trail "Cypress Swamp Trail" loop je over een boardwalk door het moeras heen met allemaal mangroves in het water.

mangroves

Aan beide kanten heb je een reling zodat je het gevoel hebt dat je veilig loopt. Na verloop van tijd houdt de reling aan één kant op en wordt de ruimte om te lopen ook smaller, waardoor je alleen nog achter elkaar aan kunt lopen.

wandelen over de boardwalk smaller pad

Af en toe heb je een grotere stopplek met een bankje, maar door de regenval de afgelopen dagen in dit gebied was dit allemaal nat en konden we hier niet zitten. Op een gegeven moment ging de boardwalk over op een gewoon pad, maar ook deze was erg modderig. Gelukkig konden we hier redelijk doorheen laveren en kwamen we weer bij de auto terug.

onze auto

Op weg naar de volgende trail zagen we weer hertjes grazen, maar nu met een kleintje erbij.

nog meer hertjes

Dit kleintje dacht het is dierendag, laat ik deze bezoekers trakteren op een mooi plaatje en begon spontaan bij moeders te drinken.

hertenjong drinkt

wasbeurt

Na verloop van tijd was moeder het zat en liep weg. Bij de volgende trail de "Fern Garden Trail" was het ook een boardwalk. Deze bleef gelukkig wel de hele tijd met aan beide kanten relingen. Maar ook hier aan het eind een modderpad en nu besloten we om terug te lopen en niet te gaan glibberen over het modder.

met zijn allen

We vonden het hierna wel leuk geweest en zijn richting Avon gereden waar we bij Subway een broodje hebben gegeten. Daarna zijn we langs Sandy Ridge gereden om bij de villa waar Pieter en Petra en op dit moment ook Kim verblijven om wat boodschappen te halen welke Petra voor ons gedaan had. Hierna hebben we koers gezet richting Downtown Disney om daar onze toegangskaarten om te wisselen voor de nieuwe variant en om te informeren hoeveel dagen we nog hebben. Op 2 kaarten hebben we nog 2 dagen en op 2 kaarten nog 3 dagen. We hebben voor deze vakantie 2 een keer bezoek aan Disney op het programma staan, dus dat komt goed uit. Downtown Disney is op dit moment flink aan het verbouwen, waardoor de gezellige sfeer en uitstraling verloren zijn gegaan. We hebben het kerstwinkeltje bezocht, art of Disney en we zijn bij Arribas naar binnen geweest.

Downtown Disney

Uiteraard kun je Downtown Disney niet verlaten zonder een bezoek gebracht te hebben aan Ghirardelli's en omdat we het eens waren dat het nu niet zo leuk was om nog een keer terug te gaan, moesten we dus vandaag dat lekkere ijsje nemen. Eigenlijk wilden we na Downtown Disney nog naar de Premium Outlets om daar bij de Nike store nog te kijken voor gympen, maar de vermoeidheid sloeg hard toe. We besloten om wat te eten te halen bij de Walmart en dat in de villa op te eten. Na het eten hebben Romy en Ramon nog gebruik gemaakt van het zwembad en hebben Sjon en ik op het pooldek genoten van de zonsondergang.

zonsondergang

Morgen hadden we op de planning staan om naar Seaworld te gaan, maar omdat er bij onze rental iedere keer als Sjon de deur opendoet het alarm afgaat en dit pas stopt als hij de sleutel in het contact stopt en de centrale deurvergrendeling niet moet doen wat het hoort te doen, gaan we in ieder geval terug naar McCoy en verder zien we wel wat we nog kunnen doen. Misschien nu de Premium Outlets.

het Highlands Hammock State Park