Vanmorgen hadden we voor de zekerheid de wekker maar gezet. Ten eerste omdat we graag wat dingen downtown wilden doen en omdat we om half 3 een segwaytour van 2 tot 3 uur gepland hadden.

Om 10 over half 9 hadden we de shuttle naar O’Hare om daar de metro naar het centrum te pakken. We zijn uitgestapt op halte Jackson en hier vandaan zijn we gelopen naar de Sears Tower (tegenwoordig Willis Tower). Natuurlijk zijn we naar het skydeck gegaan en hebben daar samen met vele anderen (ondanks het vroege tijdstip) genoten van het uitzicht.

Willis Tower Willis Tower2

Ook hebben we in de glazen uitbouwen gestaan en hier natuurlijk een foto van gemaakt. Maar wow wat een uitzicht. Vooral het uitzicht over de hoge gebouwen en daarachter Lake Michigan.

in de Willis Tower

in de Willis Tower2

Nadat we hier ongeveer een uur hebben gekeken naar alles wat er te zien valt zijn we richting S Michigan Avenue en E Adamstreet gelopen. Hier hebben we natuurlijk het beginpunt van de historische route 66 gefotografeerd. We zijn tijdens de afgelopen vakanties al diverse keren over een deel van de historische route 66 gereden en konden dit beginpunt natuurlijk niet voorbij lopen.

Startpunt route 66

Op de hoek van deze straat zat een Starbucks en omdat ik geen trek had in Subway of iets, besloten we om hier een warme panini te halen met een beker koffie. We hadden al gemerkt dat het erg druk was in de stad en dat klopte ook want in het Milleniumpark waren op dat moment twee festivals bezig, namelijk het Spring awakening festival en het Chicago Blues fest. Na de lunch zijn we door het Milleniumpark gelopen naar Bike and Roll voor onze segwaytour.

bean

We waren er iets te vroeg, maar hadden, nadat we ingecheckt waren, een heerlijk plekje in de zon waar we konden wachten tot de tour zou starten. Eerst kregen we allemaal een kleine instructie en nadat we allemaal goed stonden gingen we op weg.

Segwayen

Segwayen2

Dwars door de drukte over Michigan Avenue heen. En ondanks de drukte, wat een super ervaring is dat zo’n segway. We hebben ruim 11 kilometer op de segway door Chicago heen gereden. Onderweg hebben we diverse stops gemaakt en heel veel informatie gekregen over Chicago.

skyline

skyline2

Onze gids Jill kon leuk vertellen en ging er ook enthousiast op in op de momenten dat we via sms van Romy de tussenstanden van het Nederlands elftal doorkregen. Vooral toen het 5-1 geworden was en Sjon bijna dansend op de segway stond te juichen.

Segwayen3

Na deze geweldige ervaring (we hebben gelijk voor oktober maar weer een segwaytour besproken, alleen dit keer in Florida) zijn we via het Milleniumpark terug gelopen. Nu hebben we ook even een foto gemaakt bij The Bean, op de heenweg hadden we er wel langs gelopen, maar niet gestopt.

bean2

Door de drukte van de stad zijn we teruggelopen naar de metrohalte en hebben deze terug genomen naar O’Hare. Hier hebben we de shuttlebus gebeld en deze stond er echt letterlijk met 2 minuten, waardoor we lekker snel weer in het hotel waren. Omdat het al bijna half 8 was en we geen zin meer hadden om eruit te gaan voor wat te eten hebben we een pizza laten bezorgen. Na het eten hebben we natuurlijk op internet even de goals van Nederland bekeken. Morgen gaan we in ieder geval even de was doen en vast wat herinpakken (vliegtuig gereed maken) en ’s middags misschien nog even naar een mall hier in de buurt.