Iets vroeger dan de dag ervoor, maar nog steeds redelijk aan de tijd. Morgen moeten we echt proberen iets vroeger op te staan. Maar goed, na het ontbijt zijn we richting de receptie gelopen en onderweg zagen we al dat er veel stroming zat in het water.

Kanoën ging het dus niet worden. Gelukkig hebben ze hier ook de mogelijkheid om een boot met buitenboordmotor te huren en omdat we wel graag met dit mooie weer het water op wilden, hebben we daarvoor gekozen.

onze boot

Om 10 uur gingen we het water op en na een klein stukje varen zagen we onze eerste Bald Eagle hoog in de lucht over vliegen. Omdat we hier nog niet op voorbereid waren had ik uiteraard niet de goede lens op de camera en kon ik deze prachtige vogel niet goed op de foto krijgen.

Van wie zou dit zijn

Toen we om één van de vele eilandjes heen aan het varen waren spotte ik een hert en toen we goed gingen kijken, bleek het een moeder met jong te zijn. Zo grappig om te zien die witte vlekjes bij een jong hertje.

mama met jong

Ze verdwenen al snel in het dichtbegroeide struikgewas en waren compleet uit beeld verdwenen. De volgende jonge beesten die we zagen waren een gezinnetje ganzen. Die zaten vlakbij de kant en in eerste instantie schermde pa en ma de jonkies volledig af.

gans met jongen

Pas toen we de motor uitgezet hadden en even hadden gedobberd zagen we de kleintjes. Op de terugweg zag ik heel in de verte een Bald Eagle in een boom zitten. Natuurlijk wilden we die wat dichterbij bekijken dus hebben we de boot met motor zachtjes draaiend in die koers gezet. Ik kon net een paar foto’s maken toen de vogel het genoeg vond en weg vloog.

Bald Eagle Bald Eagle2

Gevolgd door 2 kraaien die graag een graantje van zijn vangsten mee willen pikken. Vlak voor de laatste bocht zag ik nog een Bald Eagle en deze liet zich van alle kanten fotograferen. Zelfs toen ik vanwege de zon de achterkant fotografeerde, draaide deze Eagle nog even zijn of haar hoofd voor me om.

Bald Eagle3

Bald Eagle4

Om 2 uur hebben we de boot ingeleverd en hadden in totaal ruim 27 kilometer gevaren door de wateren in de omgeving van Ely heen. Nadat we in onze cabin onze waterflessen gevuld hadden zijn we richting de Kawishiwi Falls gereden. Dit hadden we ’s morgens als tip gekregen van de eigenaar van de lodge. De falls zijn vanwege het smeltwater en de plotselinge warmte op hun top en zelfs gedeeltelijk buiten de oevers. We moesten er wel een klein stukje voor door het bos lopen, maar dat vinden wij niet erg. Wat een geweld was deze waterval.

Kawishiwi Falls

En inderdaad je zag gewoon dat hij breder was dan hij behoorde te zijn.

wij

Nadat we hier een tijdje hebben staan kijken zijn we teruggelopen naar de auto. Toen we het parkeerterrein afreden, vlak voordat we de weg op draaiden zag Sjon 2 hertjes in het hoge gras staan. Natuurlijk moesten deze ook even op de foto en gelukkig bleven ze wachten tot dat we de lens gewisseld hadden.

hertjes

We vonden dat we ondertussen wel een ijsje verdiend hadden en reden het dorp in om bij Dairy Queen een blizzard te halen. Uiteraard werd het weer de special S’ mores. Omdat we nog een stukje wilden rijden zijn we bij onze lodge doorgereden en dat werd beloond met nog een hertje. Terwijl we dit dier aan het fotograferen waren kwam het steeds dichterbij.

hertje

hertje2

Tot dat er een andere auto aan kwam rijden en daar schrok het beest zo van dat het “gelukkig” de juiste richting op rende en niet de weg op dook voor deze auto. Maar ik schrok wel even, want het hert liep zo dicht langs de kant van de weg.

Ik heb post

In onze cabin hebben we een pan pasta gemaakt en ’s avonds nog wat gezeten. Morgen willen we vroeg bij het International Wolf center zijn. Want we horen van iedereen dat de wolven ’s morgens het actiefst zijn en met een beetje geluk zien we dat ze iets te eten krijgen.