Vanmorgen zaten we om kwart voor 10 in de auto en waren we gereed om de reis te starten. Het eerste deel van de rit was vooral op de jaknikkers en oliewinning gericht.

En dat terwijl het landschap best heel mooi is om te zien, maakt dit het toch wat minder aantrekkelijk. Terwijl ik op een kaart van Noord Dakota zit te kijken, zie ik dat we onderweg bij het geografische middelpunt van het continent Noord Amerika langskomen. Hoe leuk is dat om bij het midden van het midden even te stoppen. Als ik het niet op de kaart had gezien hadden we het ook onderweg tegengekomen, want het werd met borden goed aangegeven.

gegrafisch middelpunt

gegrafisch middelpunt2

Gelukkig waren we inmiddels uit het oliewinninggebied en zagen we nu weer vooral veel akkerbouw. Bij Devil’s Lake hebben we een kleine detour gedaan en zijn we van de snelweg afgegaan en hebben over een heuse dirtroad gereden omdat dit stukje detour net even wat leuker was om door heen te rijden. Bij ons hotel in Grand Forks wachtte ons een aangename verrassing. Ons hotel lag letterlijk tegen de parkeerplaats van een mall aan. Nadat we de koffers hadden neergezet zijn we “lopend” naar de mall gegaan. Deze mall is niet zo groot als de bijvoorbeeld de Florida Shoppingmall, maar je kan er toch even leuk doorheen lopen. Omdat we al zolang gezeten hadden vandaag, besloten we om even naar de overkant van de weg te lopen (daar zitten ook veel winkels, zoals Target, Michaels en ga zo maar door). Ook zat daar een Five Guys en aangezien we allebei wel trek hadden in een lekkere burger met friet.

Five guys

En lekker waren de burgers. Na deze burger hebben we wat winkels langs gelopen en op de terug weg hebben we bij Coldstone Creamery onszelf getrakteerd op een signature ijsje.

Coldstone Creamery

Morgen gaan we nog een redelijk lange rit doen, namelijk richting Ely (dit ligt vrij noordelijk in Minnesota, tegen de Canadese grens aan). Hier blijven we 4 nachten in een soort van cabin.