Zaten we gisteravond nog even televisie te kijken, kregen we ineens een weeralarm door het programma heen. Er werden heftige onweersbuien en windstoten verwacht in een county.

Omdat wij de county waar we in zitten niet kennen en we nog niet eerder zo’n melding hadden gezien ben ik naar de lobby gelopen om te vragen of dit voor ons gold. Gelukkig was deze waarschuwing niet voor hier, maar voor 50 mile verderop. Ik heb gelijk gevraagd hoe het gaat met een tornado, want dat wilde ik toch wel weten. Stel dat er ’s nachts een tornado waarschuwing komt, dan worden we door de frontdesk gebeld en moeten we naar het midden van het hotel gaan. Hier is een ruimte waar geen ramen zijn en daar zitten we dan veilig. Nadat ik gerust gesteld was ben ik weer naar boven gegaan en zijn we naar bed gegaan. Vanmorgen waren we onze normale tijd wakker, maar doordat het hier een uur vroeger is zaten we dus lokale tijd al voor 8 uur in de auto. Als eerste wilden we naar de Walmart voor een vers brood. Dus toen we naar binnen wilden lopen werden we tegen gehouden. De Walmart ging pas open om 12 uur. Huh, Walmart is toch 24/7 open. Nou in North Dakota niet, daar sluiten ze op zaterdag middernacht om zondagmiddag om 12 uur weer open te gaan. Gelukkig was er aan de overkant een andere supermarkt en daar konden we broodjes halen. Het was niet ver naar het park. Met een half uurtje veranderde van het ene op het andere moment, echt letterlijk binnen een paar seconden, van heuvelachtig groen naar rotsachtig en ontzettend mooi.

panorama2

Bij de ingang zat nog niemand en konden we doorrijden. Het visitorcenter zat er vlakbij en daar hebben we informatie gehaald over dit gedeelte van het park de South Unit. De South Unit is een loop en daar doe je als je doorrijdt anderhalf uur over.  We waren nog maar net op weg of we zagen een heel veld met prairiedogs. Er liepen veel jonkies en was super leuk om te zien.

prairiedogs

Nadat we hier even hebben staan kijken zijn we door gereden naar de eerste hike die we wilden doen, de wind canyon trail. Na deze trail van 20 minuten zijn we de loop gaan vervolgen. Voor de volgende stop zagen we langs de kant van de weg in een greppel een karkas liggen van een bison. De volgende trail Boicourt trail was origineel 15 minuten en hierbij liep je bijna over een richel, maar het was mogelijk om iets verder door te lopen en dat hebben wij ook gedaan.

onze auto

Het uitzicht was echt super. Terwijl we doorreden naar de volgende stop om een stukje te lopen, staken er eerst 2 wilde paarden voor ons de weg over. Daardoor hadden we wel door dat we goed op moesten letten. Onderweg naar Buck Hill trail stond er een bison aan de kant. Wow wat zijn dat toch gave beesten. Nadat we hier even stil hebben gestaan zijn we doorgereden naar de trail.

View

Ook deze trail duurt ongeveer 15 minuten, maar is erg stijl omhoog. Boven aan gekomen liggen er 2 bisons vlakbij. Om deze niet te verstoren lopen we niet verder en blijven op veilige afstand. In de verte zien we er nog 3 lopen en als we nog iets verder kijken zien we er nog één.

bisons

Omdat we de bisons met rust willen laten gaan we nadat we ze natuurlijk op de foto hebben gezet weer naar beneden. We zien op de parkeerplaats dat het inmiddels een stuk drukker is geworden. Zijn wij blij dat we daar samen stonden en niet met een heleboel mensen. Aan de andere kant van de parkeerplaats liep ook een pad omhoog en terwijl we daar met zijn tweetjes stonden zien we 2 van de bisons rennen. Dat gaat best hard. Op een gegeven moment zijn we er één kwijt. En omdat we op hetzelfde grasveld staan als de bisons wilden we hem wel graag weer in ons vizier hebben. Gelukkig daar liep hij nog steeds op veilige afstand van ons vandaan. We vonden dat we nu wel genoeg kleine trails hadden gelopen, dus werd het tijd voor een iets langere.

panorama1

Onze volgende trail de Coal Vein Trail is een trail van 45 minuten die door de bergen heen loopt. Ook hier was het uitzicht super geweldig. Na deze trail hebben we onderweg nog diverse bisons gezien en onze laatste trail, de ridgeline trail gelopen. Dit was wederom een trail van ongeveer een half uur.

Trail

Inmiddels was het bijna kwart voor 4 (Chicago tijd) en we waren er al om kwart voor 9 vanmorgen. We hebben vandaag mooie wandelingen gemaakt, fantastische views, bisons, wilde paarden, bijzondere vogels en prairiedogs gezien. Wat een super dag was dit. Morgen gaan we de North Unit van dit park doen. We zien wel wat we daar gaan zien, maar ons bezoek aan dit park kan niet meer stuk.

bloemen