Vanmorgen waren we super vroeg wakker door dat één van de hotelgasten om kwart voor 5 al onder de douche ging staan. Normaal is dat niet zo erg, maar dit hotel was super gehorig, waardoor het leek alsof deze persoon bij ons onder de douche stond.

Uiteraard waren we hierdoor wel weer lekker vroeg op pad. Onze eerste stop was bij Fort Mandan.

fort mandan

Dit fort was de overwinteringsplaats van Lewis en Clark in de winter van 1805-1806. Dachten we een paar dagen geleden nog dat Lewis en Clark via de weg van oost naar west gingen. Het bleek dus dat ze vanaf St Louis via de Missouri River naar de westkant voeren. We kregen in het fort van een vrijwilliger heel veel achtergrond informatie en ook dit was heel leerzaam.

Blauwe pet met witte letters

Iets verderop zat een soort van museum met originele stukken van deze expeditie. Dit was een goede aanvulling op de informatie die we bij het fort hadden gekregen. Hierna zijn we via een senic byway terug gereden naar de Interstate. Voordat we de Interstate op reden zijn we gestopt bij Sue. Sue staat in New Salem en is een gigantische koe die over de snelweg en het prachtige landschap kijkt.

Sue the cow

Uiteraard hebben we een foto gemaakt en daarna hebben we onze weg vervolgd.

panorama

We zijn door een tijdzone gereden en hebben nu een 8 uur tijdsverschil met Nederland. In het hotel hebben we eerst een broodje gegeten . Na het eten hebben we een uurtje gesport en de was gedaan. Want ook dat moet af en toe gebeuren. Morgen gaan we naar het Theodoor Roosevelt National Park om daar de zuidkant te bekijken.