Ook vandaag hadden we een trip met als thema “het kleine huis op de prairie”. Dit keer reden we naar De Smet in South Dakota.

De Smet is de laatste woonplaats van Charles en Caroline Ingalls en zij liggen hier ook samen met hun dochters Mary, Carrie en hun kleinzoon (de zoon van Laura en Almanzo) begraven. Ook Grace en haar man liggen iets verderop begraven. Leuk weetje is dat de familie Ingalls ook de eerste bewoners van De Smet waren.

krantenartikel

Omdat de tour die wij wilden doen pas om half 1 weer ging starten ( we waren net 3 minuten te laat voor de tour van 11 uur) zijn we nadat we de tentoonstelling hadden bekeken eerst naar de begraafplaats gereden en hebben de begraafplaats van de Ingalls bezocht.  

graven fam Ingalls

Hierna zijn we terug gereden naar het startpunt van de tour. Daar vlakbij was een picknickplaats waar we een broodje hebben gegeten en gewacht tot de tour zou beginnen. We hadden mazzel, want voor de tour van half 1 waren wij de enige 2, dus kregen volle aandacht en konden alle vragen stellen die we wilden. Onze eerste stop was een huis waar de familie Ingalls in mocht verblijven om op de spullen en gereedschappen te passen, terwijl de eigenaren terug waren naar het oosten van Amerika. De eigenaren waren mensen van de railroad die aangelegd werd en waar Charles werkte. Tijdens deze hele strenge winter hebben ze het ondanks dat ze in een huis woonden maar net overleefd. Dit kwam omdat de winter bijna 8 maanden duurde en de voorraden eten op aan het raken waren. Hierna zijn we naar een replica van de eerste school waar Laura les gaf geweest.

school waar Laura les gaf

Laura wilde eigenlijk helemaal geen lerares worden, maar omdat ze wilde bijdragen aan de opleiding van haar zus Mary is ze les gaan geven. Daarna zijn we naar het gebouw gegaan waar Laura en Carrie les in hebben gehad. Het was het originele gebouw, maar is nadat het een school geweest was tot een huis omgebouwd. Ze hebben het teruggekocht en verplaatst naar een andere locatie. Hier hebben ze diverse lagen behang verwijderd en ook een stuk van de vloer. Onder het behang zat het schoolbord en onder de vloer zat nog de originele vloer. Het was heel interessant om te zien hoe er door de jaren heen door verschillende mensen een eigen smaak aangebracht was. Helaas mochten we van het eerste huis en deze school geen foto’s maken. Na de school zijn we naar de plek gereden waar Charles hun huis in de stad gebouwd had en waar hij uiteindelijk ook is overleden.

Huis van familie Ingalls

De werkelijke verhaallijn is heel anders dan de televisieserie, maar zeker niet minder. Eerder interessanter. Er zijn geen levende familieleden meer, want Laura was de enige die kinderen heeft gekregen. Rose haar dochter heeft zelf nooit kinderen gekregen en het zoontje heeft maar 12 dagen geleefd en had zelfs nog geen naam gekregen. Na de tour hebben we nog langs diverse plekken gereden, waaronder het stuk land waar Laura en Almonzo woonden en ook het stuk land waar Charles en Caroline in De Smet zijn gestart.

stuk land van Laura

Omdat we nog een stukje terug moesten rijden hebben we hier verder geen bezienswaardigheden bekeken en zijn terug richting Marshall South Dakota gereden. O ja nog een leuk weetje, North en South Dakota heette in de tijd van de Ingalls Dakota Territory. Dit is pas op 2 november 1889 gesplitst in North en South Dakota. Morgen gaan we onze langste rit maken, namelijk naar Bismarck North Dakota.