Vanmorgen zijn we na het ontbijt en het uitchecken op pad gegaan naar onze volgende bestemming Marshall in Minnesota. Deze rit zou minder lang zijn als de rit naar Sioux City en daardoor waren we al om half 12 bij de Walmart in Sioux City.

Staatsbord

Nadat we hier brood hadden gehaald zijn we doorgereden naar ons hotel. Gelukkig was er een kamer gereed en konden we onze koffers naar boven brengen.

Hotelkamer

Hier hebben we het brood gegeten en daarna zijn we richting Walnut Grove gereden. Walnut grove ligt iets minder dan een half uur hier vandaan. We zijn gestopt bij de museum over Laura Ingalls Wilder.

Walnut Grove In het museum

In het museum2

Hier hebben ze heel veel informatie over het echte leven van Laura Ingalls in combinatie met de verhaallijn van Het kleine huis op de prairie. Het was echt heel leuk om door heen te lopen en te zien.

little house

Hierna zijn we naar Nellie’s (zoals in de tv serie het restaurant van Nellie Oleson) gegaan en hebben hier een ijsje genomen. Daarna hebben we diverse stops in Walnut Grove gedaan, zoals de townklok waar pa Ingalls $ 3 aan mee betaald heeft. De boom waar Laura een hart in gemaakt heeft toen ze verliefd was op Almanzo. Onze laatste stop was de plek waar Laura en haar familie woonde aan de Plumcreek. Ze woonden hier niet in een huis, maar in een soort van grot. Nadat we ons op de set van de kleine huis op de prairie hebben gewaand hebben we nog een klein stukje over de prairie gelopen en zijn toen terug gereden naar Marshall.

the prairie

Na het eten hebben we op de kamer televisie gekeken en informatie gezocht op internet. Morgen gaan we naar De Smet in South Dakota. Dat is waar de familie Ingalls als laatste woonden en waar de familie Wilder hun leven gestart zijn.