Ook vanmorgen waren we al weer vroeg wakker en dat kwam goed uit. Omdat we vandaag Chicago al weer gaan verlaten en naar onze volgende bestemming gaan rijden. En zo komt het dat je om 9 uur al uitgecheckt en al bij de Walmart binnen stapt voor de benodigde boodschappen voor onderweg.

Nadat we voldoende drank, een cooler en levensmiddelen hadden ingeslagen hebben we de tomtom ingesteld voor ons hotel in Dubuque Iowa. We gaan dus vandaag onze eerste staatswissel al doen.

Onderweg

Omdat we de tom hadden ingesteld op tolwegen vermijden, rijdt je door echte Amerikaanse straten en dorpen en dat is veel leuker dan hard rijden op een Interstate. Om 1 uur zijn we op een picknickplaats vlakbij Eleroy gestopt om te lunchen. Het was heerlijk rustig en gewoon genieten.

Lunchen Onze auto

Nadat we de lunchspullen hadden opgeruimd, onze afval weggegooid zijn we onze weg gaan vervolgen. In Galena zag ik informatieborden met daarop het huis van General Ulysses S. Grant. Dit hadden we niet in de planning (wisten ook niet dat we dit tegen zouden komen), maar omdat we al zoveel met de burgeroorlog van doen hebben gehad konden we deze plaats niet voorbij rijden. We hebben de toer door het huis gedaan en in tegenstelling tot andere huizen van bekende Amerikanen die we bezocht hebben mochten we hier wel foto’s maken.

grant house

Na deze onverwachte, maar leuke onderbreking hebben we onze weg vervolgd. Vlak na het oversteken van de Mississippi zagen we het bord van de staat Iowa.

Iowa state bord

Het hotel hadden we snel gevonden en nadat we de koffers naar de kamer hadden gebracht zijn we naar de eerste van de 2 bezienswaardigheden gereden. Onze eerste stop was Fenelon Elevator. Dit is een lift op een treinspoor om een hoogte van 90 meter te overbruggen.

Fenelon Elevator Fenelon Elevator2

Deze lift was eerst in privé bezit voor een rijke bankier en is later een attractie geworden. Je kan heen en terug en het was in ieder geval een leuke ervaring om te doen. Hierna zijn we naar Eagle Point Park gereden en nadat we de fee van $ 1 hadden betaald mochten we het park binnen.

Eagle Point Park

In het park heb je diverse picknicktafels, paviljoenen en stops. In die paviljoenen werden dit weekend heleboel feestjes gevierd vanwege de graduates van 2014. Het was een gezellige drukte en totaal geen overlast of iets. Tenminste als je heerlijke geuren van de barbecues niet mee rekent. We hebben op diverse plaatsen een stop gemaakt, waaronder het tri-state view. Vanaf dit punt kun je de staten Illinois, Iowa en Wisconsin. Ook hebben we bij de sluizen van de Mississippi rivier staan kijken.

Eagle Point Park2 sluizen

Het was inmiddels kwart over 6. Onderweg terug naar ons hotel zijn we gestopt bij de Walmart en hebben hier iets te eten gehaald. Maar ja zoals altijd bij een Walmart ben je daar niet met 5 minuten weer buiten. Na het eten hebben we nog televisie gekeken en zijn we gaan slapen. Morgen gaan we kriskras door Iowa naar onze volgende bestemming in South Dakota.