Door het lezen van de diverse blog's van andere Amerikavrienden begint het bij ons nu toch wel echt te komen. Het vakantiegevoel.

Natuurlijk zijn we achter de schermen wel bezig met de nodige voorbereidingen en hebben we voor in Chicago al een Segway tour besproken en ook zijn de tickets voor de wedstrijd van de Yankees al aangeschaft.

Tickets Yankees

Zoals altijd wilden we ook nu weer naar Schiphol om de United te spotten, maar dit keer niet de auto bij Schiphol parkeren. We hebben de fietsdrager op de auto geplaatst, onze fietsen er op en naar het Amsterdamse Bos gereden.

Fietsen op de auto

Hier vandaan zijn we gaan fietsen en zo konden we ons makkelijk daar heen begeven waar de vliegtuigen vertrokken. Dat was dit keer de Zwanenburgbaan.

Banen 20140413

Met op de heenweg een strak windje tegen konden we tot aan het vliegtuig komen waar de brandweer blustrainingen heeft.

Oefenvliegtuig

We stonden hier al een tijdje en begonnen al bijna te denken dat we op de één of andere manier gefopt waren en dat de United als één van de weinige van de Kaagbaan vertrokken was.

Wachten op de United Opstijgen en landen

We waren beiden net op onze mobiel naar informatie aan het zoeken toen er een politie aan kwam rijden. De agent stapte uit en kwam eens kijken wat wij aan het doen waren. Het was niet helemaal legaal waar we stonden, maar mochten gelukkig blijven staan. De agent vertelde dat hij ook ooit een keer naar Amerika wilde en dat hij daar zeker 2 dingen wilde gaan bezoeken. Arlington en Pearl Harbor. Terwijl we staan te kletsen zegt de agent ineens, is dat het toestel waar jullie op wachten? En ja hoor daar was de United eindelijk. Hij was dit keer van de D-pier vertrokken en daardoor via een andere route aan komen rijden.

United

Na de diverse foto's zijn we weer op de fiets gestapt en richting het Plaza op Schiphol gefietst. Hier hebben we eerst bij Starbucks een bakkie koffie gehaald, na een wandeling langs de winkels en het Panoramadek hebben we bij LaPlace een broodje gehaald en zijn toen via de vertrekhallen teruggelopen naar de fietsen. Deze stonden net als vorige keer in van die mooie fietskluizen. Op de terug weg naar het Amsterdamse Bos zijn we nog gestopt bij het begin van de Buitenveldertbaan waar de vliegtuigen aan het landen waren. We konden hier letterlijk onder de aankomende vliegtuigen staan en dat was wel een bijzondere ervaring.

BA Landing

Transavia

Na ook hier wat foto's gemaakt te hebben zijn we naar de auto gefietst en daarna door naar huis. Het is nog 5 weken en 5 dagen voordat we mogen, maar de klok tikt gelukkig door!