9 oktober 2013

Half 11 is duidelijk onze tijd, want wederom vanochtend zaten we om half 11 in de auto.

Het was schijnbaar erg koud geweest afgelopen nacht, want het was zo koud dat we onze vest in de auto aan moesten houden. Maar gelukkig hadden we daar ’s nachts niet veel van gemerkt. Vandaag zou de route van Eugene (Oregon) naar Vancouver (Washington) gaan. Vancouver ligt net over de border bij Washington en Oregon. In onze eerste planning zouden we na 3 weken camper alleen daar even heen gaan voor het taxfree shoppen, vandaar dat we deze lokatie in onze planning hadden. Als je de rit gewoon recht toe recht aan rijdt ben je met 2 uur op de plaats van bestemming. Maar ja dat willen wij niet, dus wij hebben een kleine detour gedaan door de Cascades het tweede deel. In plaats van 124 mile wordt de route dan 260 mile en doe je er ook 5 uur over. Was het eerste deel redelijk bewoond en kwam je in iedere kleinere dan kleine gehucht wel een Dairy Queen en/of een Dutch Bros tegen. Het tweede deel was nog meer natuur en veel minder bewoning, wat het vele malen mooier maakte.

herfstkleuren

Rond 1 uur zijn we gestopt bij de Sahalie Falls en hier hebben we eerst een wandeling langs de heftige stroom gemaakt.

Sahalie Falls

We hadden gehoopt dat het een loop was, maar deze liep dood. Gelukkig had ik een markering gemaakt zodat ik precies wist waar we vandaan gekomen waren en konden zo het pad langs het water terug vinden. Wat op dit moment heel veel te zien valt vanwege de herfst zijn paddenstoelen. Je hebt ze echt in heel veel soorten en maten. De één is nog mooier dan de ander.

paddenstoelen

 

Zo ziet een foto met zelfontspanner eruit als het mis gaat:

Te laat

 

Gelukkig is het ook nog goed gegaan:

Op tijd

Teruggekomen bij de auto hebben we eerst een broodje gegeten, want voordat we op pad gingen hadden we natuurlijk weer een vers brood gehaald bij Safeway. Terwijl we bij de kofferbak stonden onze broodjes te smeren, kregen we bezoek van een hele kleine eekhoorn.

Lunchen bij de auto

Hij was wel angstig, maar toch ook nieuwsgierig. Waarschijnlijk heeft hij al een keer wat te eten gekregen, vandaar dat hij ons opzocht. Omdat wij niet willen dat hij de mensen blijft opzoeken hebben we hem niets gegeven en gewoon genegeerd.

onze vriend

Op het moment dat er een auto aankwam waar een man met hond uit kwam was hij vertrokken. Na de lunch zijn we verder gereden en onze volgende stop was iets compleets anders dan natuur of een mooie omgeving. Onze volgende stop waren namelijk de Premium Outlets in Woodburn. Dit is vergelijkbaar met de Premium Outlets in Orlando, maar dan taxfree. Als eerst zijn we bij Polo Ralph Lauren naar binnen gelopen en hebben hier een nieuw overhemd voor Sjon en wat polo’s gekocht.

Woodburn Premium Center  Woodburn Premium Center2

Halloween

Daarna hebben we een rondje gelopen en nadat we het gezien hadden zijn we terug gelopen en onze weg vervolgd. Helaas kwamen we nu midden in de spits op de wegen rondom Portland en daar is het druk. En ze hebben een giga wegennet. Niet een ring zoals wij dat hebben rond Amsterdam, maar de fly-overs gaan over de fly-overs. Het valt niet te volgen hoe de wegen over en door elkaar gaan. Maar goed om half 7 waren we op de plaats van bestemming. Ook hier was het tarief aan de balie veel hoger dan via internet, dus hebben we wederom de reservering via internet gedaan om daarna aan de balie dezelfde kamer te krijgen. We hebben in eerste instantie voor 2 nachten geboekt en beslissen morgen of we daar nog een derde nacht aan vast plakken. Want in het weekend wordt het tarief veelal duurder en hier komen in het weekend nogal veel mensen naar toe om te shoppen, dus dat zal wel invloed hebben op het tarief. En we willen eerst weten of het wel bevalt. De kamer zit er in ieder geval netjes uit en is pas gerenoveerd. We hebben op de kamer gegeten en zijn voor de verandering vroeg naar bed gegaan. Morgen moeten we er bijtijds uit want het ontbijt is tussen 6 en 9. Dus als we wat te eten willen krijgen moeten we er op tijd bijzijn.

Mount Washington

 

10 oktober 2013

Zoals gezegd werden we vanmorgen gewekt door de wekker en wat is dat vreemd zeg. Het duurde even voordat we beide goed wakker waren en zijn eerst maar even gaan ontbijten. Na het ontbijt zijn we terug gegaan naar de kamer en hebben we de ochtend rustig aan gedaan. We hoefden niet vanavond ergens te zijn en we wilden alleen maar wat shoppen. Rond half 12 zijn we toch maar op pad gegaan en als eerste terug naar Woodburn. Het overhemd wat we gister voor Sjon gekocht hadden was toch niet helemaal naar onze smaak. Hij had hem niet aangedaan omdat we zijn maat wisten. In het hotel had hij hem even aangedaan en vonden we allebei dat het niet helemaal zijn kleur was. Bij de winkel hebben we hem geruild voor een andere kleur en omdat er een draadje aan hing en er geen andere was kregen we bovenop de 30% die er al af ging nog eens 20% extra korting. Dus het overhemd was nu nog maar 50% van de oorspronkelijke prijs. Kijk dat is leuk winkelen. Hierna zijn we naar de Washington Square Mall gereden en hebben hier de hele mall doorgelopen. Deze mall is groter, netter en wij vinden hem prettiger dan zowel de Florida Shoppingmall als de Mall at Millenia. Maar ja in Florida komen we vaker en hier misschien ooit nog een keer. We hebben niet veel gekocht, alleen wat dingen die op onze boodschappenlijst stonden.

The Mall

Bij de Applestore

Om 5 uur hadden we het hier wel gezien en zijn nadat we een ijsje bij de Cold Stone Creamery hadden gegeten richting het hotel gereden. En ook nu stonden we weer dik in de file. Op een gegeven moment kwam Truus (onze TomTom heeft een vrouwenstem) met de melding dat ze een andere route wist die 6 minuten korter zou duren of we dat wilden. Dus wij ja okay doe maar. Alleen had Truus schijnbaar rekening gehouden met het feit dat je dan alle stoplichten mee had moeten hebben en wij hadden ze echt allemaal tegen. Maar goed, je ziet wel weer een ander deel van de stad. Bij Fred Meyer (de Walmart van het noordwesten) hebben we een vers brood gehaald om deze in de kamer op te eten. We waren allebei te moe om nog uit eten te gaan. Morgen gaan we ook nog wat shoppen, maar nu naar ander soort winkels als vandaag. Want ja, taxfree is nog altijd beter als met tax, toch?