En ook vanmorgen zaten we om half 11 in de auto voor een hele lange rit. Namelijk van Crescent City, CA naar Eugene, OR via de toeristische route.

Onderweg hebben we bij de Safeway weer een lekker vers brood gehaald voor onderweg.

Bij de border

Na ongeveer een uurtje rijden moesten we stoppen voor overstekende hertjes. 2 volwassen hertjes met 2 kleintjes. Zo ontzettend super gaaf.

 collage hertjes

Deze route door de Cascade was super mooi. Vooral de herfstkleuren onderweg maakten het echt indrukwekkend. Halverwege kwamen we in een leuk dorpje en we zien vrijwel steeds een koffieketen met de naam Dutch Bros. We besloten om deze een keer te proberen, ook bij het gebrek aan Starbucks. Sjon grapte dat we zeker wel korting zouden krijgen omdat we uit Nederland kwamen en dus Dutch people zijn. En ja hoor we kregen één koffie gratis. En ook deze koffie is erg lekker.

Dutch Bros

Zeker het proberen waard. Op een gegeven moment kregen we een vrieswaarschuwing zo hoog zaten we in de bergen.

een waarschuwing

hoogste punt

En het sneeuwde daar zelfs. Onderweg hebben we op een klein parkeerplaatsje geluncht. Gelukkig gingen we daarna weer snel naar een normale hoogte en zagen we het zonnetje weer langzaam verschijnen.

 

Een reportage van foto's onderweg:

Onderweg2

Onderweg

Herfstkleuren

Het hotel in Eugene hadden we zo gevonden en omdat de online rate beter was dan het tarief rechtstreeks hebben we via de computer in de lobby online gereserveerd om daarna gelijk bij de balie de sleutels van de kamer te halen. Eigenlijk is dit belachelijk, maar als ze het zo willen, dan doen we het zo. Nadat we de koffers in de kamer hebben neergezet zijn we naar Five Guys gereden voor een superlekkere hamburger. De rest van de avond hebben we een beetje televisie gekeken en rustig aan gedaan.

 

De route die we uiteindelijk gereden hebben:

Route 20131008

Morgen gaan we richting Portland en daar blijven we dan 2 of 3 dagen om in ieder geval te shoppen. Oregon is namelijk een salestax free staat en dus het beste om je inkopen te doen.