Tijdens het ontbijt vanmorgen werden we door de medewerkster aangesproken of we uit Duitsland kwamen, dat vragen ze eigenlijk altijd. En als we dan zeggen dat we uit Nederland komen dan zijn ze altijd aangenaam verrast en als je dan zegt dat je uit Amsterdam komt, dan associëren ze dat vaak met de gratis drugs.

Alleen dit keer niet. Deze vrouw zei meteen oh van de diamanten, kijk zij weet tenminste waar ze het over heeft. Diamonds are a girls best friend. Maar goed verder naar het verslag van vandaag. Om kwart over 10 zaten we vanmorgen weer in de auto om richting de grens van Californië te rijden. Het was wat bewolkt maar wel droog gelukkig. Eerst zijn we een stukje teruggereden naar de Safeway voor een vers brood voor tussen de middag en om wat benzine in de auto te gooien. We hadden namelijk gehoord dat Oregon met hun $ 3,58 goedkoper zijn dan Californië. We waren nog maar net onderweg en toen zagen we alweer een hele mooie fotospot. Deze was zo mooi dat we hier een trail van bijna 3 kilometer hebben gelopen (wel met steile hellingen enzo) en echt supergave dingen gezien, waaronder een natuurlijke zeegeiser.

Spouting horn

Spouting horn2

onze auto

We wilden bij het visitorcenter wat informatie halen, maar ook deze was gesloten vanwege de shutdown. Jammer, nu konden we niet wat achtergrond informatie over de geiser halen. Gelukkig staat er wel wat over op internet. Hierna was de volgende stop bij de grootste Amerikaanse zeegrot, waar heel veel zeeleeuwen verblijven. Inmiddels hadden we weer volop zon en een strakblauwe hemel.

Seacave

Eerst hebben we hier voor de deur geluncht zodat we niet met een lege maag tijdens lunchtijd een excursie gaan ondernemen. Na deze lunch hebben we kaartjes gekocht voor de grot. Bij de grot ga je met een lift naar beneden en als je dan de grot binnenstapt, wow die is awesome.

in de grot

De zeeleeuwen hebben we wel rond de grot zien zwemmen, maar helaas niet in de grot. Toch maakte dit het avontuur hier niet minder.

zeeleeuwen

Nadat we weer boven waren en een rondje gedaan hebben door de giftshop zijn we verder gereden. En dacht je net het mooiste stuk gezien te hebben, dan was daar al weer een nog mooier stuk. Echt deze weg zit vol met wow’s en oh’s. Omdat je niet opschiet als je overal stopt, hebben we soms een mooi stuk laten gaan en zijn we door gereden.

panorama20131007

uitzicht onderweg

Zo komt het dat je na 3 uur rijden pas 40 mile hebt gereden. Uiteraard wel met het bezoek aan de grot meegerekend. Omdat we het niet te laat wilden maken en toch wel de grens van Californië wilden halen, besloten we om wat vaker door te rijden. Om kwart over 6 bereikte we de staatsgrens van Californië en om half 7 waren we bij ons hotel in Crescent City.

staatsbord

Dit ligt ongeveer 20 mile over de grens. Nadat we de koffers naar onze kamer hadden gebracht zijn we naar Denny’s gereden. Dit was de eerste keer dat we een restaurant van een bekende keten tegen kwamen anders dan Burger King of McDonalds. We hadden liever een Outback of Olive Garden gehad, maar helaas ook deze hebben we niet gezien. Maar het eten bij deze Denny’s was goed en we hebben zelfs een ijsje na genomen. Mag ook wel, het is de eerste keer dat we uit eten gaan deze vakantie. Na het eten zijn we terug gegaan naar de kamer, waar Sjon eerst nog even wat met Florida via Facetime heeft gekletst. Hij was even vergeten dat ze daar 3 uur later in de tijd zitten. Verder hebben we niets bijzonders meer gedaan. Morgen gaan we al weer terug richting het Noorden, want de 13e moeten we weer in Seattle zijn. We weten nog niet precies welke route, want het jakkeren via de snelweg doen we in Nederland al iedere dag dat we naar ons werk moeten. We willen kijken of we via de Cascade kunnen gaan. Deze optie hebben we van één van onze lezers gekregen.